”Är där det största intresset finns nu”

Badji tillbaka – men förhandlingarna intensiva

avPatrik Brenning

Publicerad:
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

På fredagen landar Aliou Badji i Sverige efter sin semester men frågan är hur lång tid det kommer dröja innan 21-åringen lämnar igen.

Enligt Sportbladets uppgifter finns det nu även kinesiskt intresse för anfallaren men Badji själv, och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, blickar framför allt mot Frankrike.

– Det är absolut där det största intresset för Badji finns, säger Andersson.

Det råder inget tvivel om att Aliou Badji är på väg bort från Djurgården. Enligt Sportbladets uppgifter finns nu även ett kinesiskt intresse men sportchefen Bosse Andersson säger att fokus är på annat håll.

– Det har florerat rykten om Kina och det är absolut en möjlighet men de konkreta buden är från andra länder, säger Andersson.

Vilka länder?

– I Frankrike finns det absolut största intresset för Badji. Kanske i något land till i Europa men det är i Frankrike det förs konkreta diskussioner om en ren övergång.

Följts länge av Bordeaux

En förklaring är att Badji själv är positiv till en övergång till Frankrike.

– Eftersom han är från Senegal vore det naturligt med franska klubbar på grund av språket. Det är ett land som Badji tycker är intressant.

Fransk press har tidigare skrivit om ett intresse från Rennes men det finns enligt Andersson inget bud därifrån.

– Det är inte helt rätt kan jag säga. Det har funnits kontakt med Rennes men det finns två andra klubbar varav en är konkret.

En annan klubb som följt Badji länge är Bordeaux. Anfallaren provspelade för Ligue 1-klubben redan innan övergången till Djurgården 2017.

Ingen ny rekordförsäljning

Enligt Sportbladets uppgifter skulle en kinesiskt klubb kunna närma sig 38 miljoner kronor för Badji och Andersson säger att drömmen är en ny rekordförsäljning, vilket skulle innebära en summa på över 40 miljoner kronor. Men realistiskt, när det nu handlar om franska klubbar, är en lägre övergångssumma.

– Jag har inte krävt 40 miljoner i Frankrike. Absolut inte, säger Andersson.

Turkisk press har spekulerat i en prislapp på 25 miljoner kronor för Badji.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM