Stjärnorna blåste bort i Masters

SPORTBLADET

Men Peter Hedblom trivdes: Ju jävligare desto bättre

Foto: Peter Hedblom trivdes i blåsten på Arlandastad.

Det blåste hård vind ute på Arlandastad golfbana under den andra rundan.

Underbart, tyckte Peter Hedblom.

– Ju jävligare, desto bättre för mig, säger han och ler sitt breda leende.

Peter Hedblom gick andra ronden på ett över par och ligger ett under totalt. Han är bra med i Scandinavian Masters, en tävling som han helst av allt skulle vilja vinna.

– Utom majors förstås, så är det här årets roligaste tävling och nu har jag slagläge, säger han.

Gävlespelaren ligger på delad 14:e plats, bara fyra slag efter ledande Henrik Nyström.

– Jag är väl sådär nöjd med spelet i dag. Det blåste hårt, det kom vindar från lite varstans och det var inte så lätt. Men för min del så gör det inte så mycket, jag gillar när det är svåra förhållanden. Ju jävligare, desto bättre.

För länge mellan segrarna

Hedblom må vara en av de trevligaste på Europatouren. Han tar plats vid ett av borden utanför presstältet och så sätter han igång. Det kommer roliga historier, om hur det är att spela med Tiger Woods, den stora saknaden av segrar och vi bjuds också på en djup analys om puttning. Hela tiden med ett hjärtligt skratt som avslutning på storyn. Just puttningen har Hedblom ägnat ”halva sitt liv åt”.

– Ett tag bytte jag putter lika ofta som jag bytte kalsonger. Jag kollade faktiskt hemma och då hade bara farsan en sju-åtta putters hemma i garaget. Men nu känns det bra med den putter jag har och i dag puttade jag bitvis väldigt bra. Jag hoppas att ni såg det, säger han och garvar igen.

Hedblom vann Malaysian open i februari i år. Visserligen vann han också en Europatourtävling i Finland 2001 men själv säger han att det är elva år mellan segrarna (Marocko 1996) på Europatouren.

– De kommer alldeles för sällan och jag kan inte förklara riktigt varför. Jag kan slå de flesta en bra dag och hoppas att dom kommer nu.

Karlsson utslagen

Robert Karlsson visste inte om han skulle skratta eller gråta efter sin andra rond på 77 slag, sju över par och endast tre slag från kvalgränsen.

– En sak har jag i alla fall lärt mig, det går inte att spela sex veckor i rad, och komma hit från USA. Jag tog helt slut där ute och det blev ju inte enklare av att jag treputtade på första hålet. Men så här är det ibland, säger Karlsson till TT, utan att vara så besviken.

Karlsson, Peter Hanson och Pelle Edberg var de svenska toppspelare som kom direkt från PGA-mästerskapen i USA till Arlandastad.

– Jag ville verkligen komma hem och spela i Sverige, men det gick inte att lura kroppen. Nu får jag i alla fall två veckor semester hemma och spelar nästa gång i Schweiz.

John Daly fick en större summa pengar för att ställa upp men det blev bara två rundor för amerikanen. Han gjorde en 75:a på fredagen och är utslagen.

16 svenskar vidare

Stig Lindmark/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf