Sportbladet

Urstarkt startfält i Europas största snowboardtävling

SPORTBLADET

Anders Neuman – chefredaktör på Transition listar veckans tio hetaste

Hampus Mosesson tog hem förstaplatsen förra året. Förutom snowboard så blir det FMX-tävling på Olympiastadion i München.
Hampus Mosesson tog hem förstaplatsen förra året. Förutom snowboard så blir det FMX-tävling på Olympiastadion i München.

1) AIR & STYLE

Snowboard

På lördag smäller det på gamla Olympiastadion i München. Då avgörs Air & Style – Europas största snowboardtävling. I fjol vann svensken Hampus Mosesson (bilden) mot fransmannen Matthieu Crepel.

I år ställs han mot ett starkare startfält med bland annat tävlingsmaskinen och OS-medaljören Shaun White från USA. Andra inbjudna är Eero Ettala, Heikki Sorsa, Torstein Horgmo och Nicholas Müller. Tävlingsformatet är ändrat i år och det gynnar förhoppningsvis Hampus, som ofta vinner på sin suveräna stil och höjd i tricken.

Arrangeras för 14:e gången. Vunnits av Ingemar Backman två gånger. Hölls ursprungligen i Innsbruck, nu i München på Olympiastadion.

2) Freddie Meadows

Surfing

Freddie gjorde succe under junior-EM i spanska Ferroll i slutet av november. Han surfade till sig en femteplats och med nya sponsorer i ryggen ökar chanserna till nya fina resultat.

3) Stefan ”Lillis” Åkesson

Skateboard

Skrev in sig i Guiness rekordbok genom att utföra världens läng­sta enhjuls-wheelie på skateboard. Hela 39 meter kom han.  

4) Henrik Windstedt

Skidor

Henke tillbaka på skidorna efter sin ryggskada som höll honom i schack den förra säsongen. Efter att den första snön har lagt sig syns Henke köra flera pass om dan i backen.

5) Kevin Bäckström

Snowboard

14-åringen från Ulricehamn är redan en lovande snowboardåkare. Om bara duracell-batterierna räcker kommer han säkert nå pallen i flera tävlingar under vintern.

6) Le Boxx

Skateboard/Utsällning

Öppningsvernissage på fredag i Malmö för utställningen Le Boxx. Det är det intressantaste som skapats i Sverige med kultur och skateboard på flera år.

7) Niklas Karlström

Skidor

Dubbla bakåtvolter i stretchjeans och rosa hjälm. Det var Niklas melodi på Winter Jam. En av Sveriges skönaste karaktärer inom jib-skidåkningen.

8) Jeanette Hargin

Skidor

Trots en hårdsatsning på VM i de alpina fartgrenarna lyckades Jeanette sy ihop en bra del i årets upplaga av filmen Free Radicals. Hon tog även hem förstaplatsen i extrem-NM.

9) Jib-landskampen

Snowbaord

Kommer svenskarna klara att knäcka våra nordiska bröder i kampen om vilken som är skandinaviens bästa jib-nation. Om en vecka är det upp till bevis för Nicky Wieveg och hans mannar på Jernbanetorget i Oslo.

10) Cecilia Larsen

Snowboard

Cissi är en av Sveriges mest lovande åkare på bräda. Med lite tur och skicklighet kommer hon säkert tampas med de stora namnen inom kort.

Anders Neuman (sport@aftonbladet.se)

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet