Henrik Stenson bäst igen

SPORTBLADET

Utsedd till Årets golfare för andra året i rad

Henrik Stenson har utsetts till Årets golfare för andra året i följd.

Segern i matchspels-VM vägde tungt i omröstningen.

– Jag gjorde min bästa säsong dittills 2006 och sedan har jag lyckats överträffa det 2007, säger Stenson själv till Svensk golf.

Det långtslående svensken vann i februari matchspels-VM efter en dramatisk duell med australiern Geoff Ogilvy. Den titeln, i kombination med seger i Dubai Desert Classic, förde upp honom till femte plats på världsrankingen. Så högt har aldrig någon svensk man varit rankad tidigare.

Förra året slog Stenson majorvinnaren Annika Sörenstam med bara en poäng i omröstningen om Årets golfare, nu var han 84 poäng före Maria Hjorth och en självklar vinnare.

Även för Stenson själv:

– Ödmjuk som man är får jag väl säga mig själv...matchspelstiteln är väl den tyngsta titeln någon svensk vunnit under året och Dubai är ingen dålig seger heller.

Men året var inte bara uppåt för honom. I majortävlingarna gick det tyngre.

– En 17:e plats på Augusta och tre missade cutter i US Open, British Open och PGA-mästerskapen var inte vad jag hade hoppats på med den starten på säsongen.

Efter lite julledighet i den nybyggda villan i Florida väntar sedan ett 2008 fyllt av nya utmaningar:

– Att spela i Ryder Cup-laget står definitivt högt upp på önskelistan. Annars handlar det om att kunna göra bättre ifrån mig i majortävlingarna. Jag ska väl kunna plocka några topp-10-placeringar och spelar jag tillräckligt bra och formen finns där hoppas jag givetvis att jag kan vara med och slåss om de allra främsta placeringarna, säger Stenson till Svensk golf.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf