Motorlistan

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

...med Anna Andersson

1) Alonso vs Hamilton

Förhoppningen var att spänningen skulle släppa under semestern, men inte. Därför hölls det ett försoningsmöte hos McLaren-Mercedes i går. Det blev aldrig av efter Ungerns GP.

– Det var bäst så, på det sättet fick vi lite lugn och ro ett tag, säger Mercedes motorsportchef Norbert Haug till tyska auto, motor und sport.

Stallet har inte lämnat några kommentarer efter mötet, inte mer än Norbert Haugs tydliga:

– De behöver inte vara bästa vänner, men professionella. Våra motståndare är utanför, inte inom stallet.

Sju poäng skiljer de båda McLarenförarna. Missa inte helgens fajt.

Formel 1, lördag RTL kl 12.45, Viasat sport 1 och TV 6 kl 12.55, Söndag, RTL kl 13.00, TV 6 kl 13.30

2) F1-skvaller

Det snackas om att...

...Det bara är formaliteter innan Renaults stallchef Flavio Briatore går in i den engelska fotbollsklubben Queens Park Rangers. Han betalar 30 miljoner Euro för sin andel och är beredd att investera ytterligare 1000 miljoner Euro i klubben skriver motorsporttotal.

... Pedro de la Rosa ska enligt spanska Marca köra för det nya stallet Prodrive nästa säsong. Tidningen skriver att det ska bekräftas i helgen.

3) Josh Coppins

Nya Zeeländaren som leder VM i motocross har varit axelskadad under sensommaren och sett hur hans ledning minskat kraftigt, nu skiljer det bara 12 poäng ner till Steve Ramon, Belgien. Yamahaföraren gör comeback i England när två VM-deltävlingar återstår och tanken är att han ska få hjälp av MX2världsmästaren Antonio Cairoli, han flyttas upp till MX1 för att hjälpa Yamaha att plocka poäng.

•Eurosport 2 söndag kl 20.00 och 20.30

4) David Coulthard

Strångt av F1-föraren att berätta om sina ätstörningar. Han led av bulimi under ungdomsåren eftersom han växte i från sina konkurrenter och också blev tyngre. genom att hålla vikten nere försökte han nå framgång.

– I mitt huvud var den enda möjligheten att hålla vikten nere att kräkas, skriver han i sin självbiografi.

– Först var jag väldigt tunn, sedan var det bara skin och ben. Jag vägde mig, morgon, middag och kväll. Om jag vägde lite för mycket så simmade jag en runda på kvällen.

5) Toyotaskvaller

Ralf Schumachers kontrakt går ut i höst och han har inte fått något nytt erbjudande. Han hade samtal med BMW och Toro Rosso, men båda har sina förarpar klara 2008.

Nico Rosberg är aktuell som hans efterträdare. Även Renault är intresserade skriver sport1.

6) Indykort

•Japanen Hideki Mutoh gjorde ett bra IRL-test och ska köra för Panther Racing i säsongsavslutningen på Chicagoland Speedway den 9 september.

•Tre lopp kvar, och Dario Franchetti , Andretti Green racing leder med åtta poäng före Scott Dixon, Target Chip Ganassi Racing.

• Viasat Sport 3 söndag kl 20.30,

7) Kubica/Heidfeld

BMWs förarpar är samma som i år även 2008. Nu har både tycken Nick Heidfeld, 30, och polacken Robert Kubica, 22, skrivit på. Däremot har de ännu inte klart med någon testförare för nästa säsong.

8) Annie Seel

MC-tjejen byter hojen mot bil och har på rekordkort tid fått tävlingslicens. För en månad sedan hade hon inte ens suttit i en racerbil och men den 1 september kör hon Volkswagen Polo Cup på Nürburgring i Tyskland.

– Det är ett gästinhopp, men om allt slår väl ut så kanske jag kan få fler chanser, säger hon.

9) Kenneth Hansen

Han vann den senaste EM-deltävlingen i rallycross och har nu ett minimalt försprång när två deltävlingar återstår. Det är otroligt jämnt, svensken är tre poäng före norrmannen Sverre Iscahsen och fyra före Michael Jernberg och Lars Larsson. Pricka in den 16 och 23 september, då avgörs det.

10) GP2-nytt

•Pastor Mandolini bröt nyckelbenet när han ramlade med cykeln och är borta i ungefär tre veckor. Trident ersätter honom med argentinaren Ricardo Risatti. Mandolini hoppas på comeback till Misano.

•Markus Niemela, BCN, är fortfarande axelskadad finländaren ersätts i helgen av landsmannen Henri Karjalainen.

•Sébastien Buemi, Schweiz kör resten av säsongen för ART.

•Eurosport lördag kl 15.30, söndag kl 09.00

Motorstopp

Valentino Rossi

Han har problem med det italienska skatteverket eftersom han ska ha undanhållit närmare 100 miljoner Euro. Nu har han sparkat sin trogna manager Gibo Badioli. Problemet är att han har varit skriven i England för att minska skatten, men samtidigt haft bilar registrerade i Italien och tillbringat mycket tid på hemmaplan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport