Stjärnorna i chock efter agentens död

SPORTBLADET

Tennisprofilen avled 48 år ung: ”Var som en mentor”

Gaël Monfils och Milos Raonic är klara för semifinal i Stockholm Open, men har drabbats av en stor förlust utanför tennisbanan.

Stjärnagenten Ken Meyerson dog i sömnen, 48 år ung.

– Jag ber för honom och hans familj, säger den franske världstian.

Foto: ”SOM EN BROR” Andy Roddick tillsammans med sin agent Ken Meyerson som dog tidigare i veckan. ”Jag kommer att vara evigt tacksam för din tro och lojalitet. Du kommer att förbli som en bror för mig”, skrev Roddick på Twitter.

Milos Raonic inledde Stockholm Open med att besegra Marcos Baghdatis och Philipp Petzschner. Det är två fina skalper för en 20-åring som tvingades till en höftoperation så sent som i juli.

Ken Meyerson uppmärksammade detta i onsdags genom att vidarebefordra ett twitterinlägg från en av sina kollegor, Daniel Becker.

Timmar senare dog han i sömnen, av en hjärtattack.

Segrar i sorg

För spelarna kom dödsbeskedet som en chock. Meyerson, som var president i Lagardère Unlimiteds tennisdivision, blev bara 48 år.

Han jobbade under många år som Andy Roddicks manager och fick två av deltagarna i Stockholm Open, Milos Raonic och Gaël Monfils, att välja Lagardère.

– Vi träffades när jag var yngre. Jag tänker på honom och hans anhöriga, säger Monfils.

Fransmannen besegrade i går Kevin Anderson med 7–5, 7–5 medan Raonic slog Grigor Dimitrov med 7–5, 6–4. Det var två segrar med sorgkant.

”Det är en svår vecka”

– Ken Meyerson var den förste som trodde på mig. Jag lärde känna honom väl under fyra år. Han var som en mentor och betydde väldigt mycket för mig. Det är en svår vecka. Tennisen kommer inte att vara sig lik utan honom, säger Milos Raonic.

Ken Meyerson jobbade som agent i 25 år och har ett förflutet på ProServ, där han hade klienter som Stefan Edberg, Jimmy Connors och Yannick Noah.

Många tennisspelare sörjer honom.

– Jag älskar dig och saknar dig. Jag kommer att vara evigt tacksam för din tro och lojalitet. Du kommer att förbli som en bror för mig. Som alltid: ”Tack, Meyerson”, skriver Andy Roddick på Twitter.

Kanadafödde Ken Meyerson, som var baserad i Miami, efterlämnar hustrun Claudia och döttrarna Charlotte och Emily.

Så spelas dagens semifinaler i Stockholm Open (SVT1 13.00)

Jarkko Nieminen, Finland–James Blake, USA.

Gaël Monfils, Frankrike–Milos Raonic, Kanada.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis