Längdskidor

”Jag unnar Anna den här segern”

Av: 

Patrik Brenning

Petra Thorén

SPORTBLADET

Kalla inte besviken över missade bonussekunder

Charlotte Kallade hade en jättechans att ta in bonussekunder på Justyna Kowalczyk i totalställning.

Då smet lagkompisen Anna Haag förbi och vann dubbeljakten samt de fem extra sekunderna som segern gav.

– När det var bonussekunder kände jag att jag var ganska pigg och fick bra fart med in i backen, jag var nära men är nöjd med tio, säger Kalla.

Charlotte Kalla är nästan 1,20 efter Justyna Kowalczyk i totalställningen av Tour de Ski efter andraplatsen i dagens dubbeljakt. Något som hade kunnat vara fem sekunder mindre om inte lagkompisen Anna Haag gått förbi på sista krönet och vunnit dagens etapp.

Spekulerade i lagkörning

– Anna smet förbi på krönet. Hon är smart och jag unnar verkligen henne en seger. Senast i går sa hon när hon hörde Simply the best, att det här är "min dröm att få komma i mål och de spelar den här låten". Det var bara en tidsfråga att hon skulle vara först över mållinjen, säger Kalla.

SVT spekulerade i möjligheten att släppa förbi Haag på upploppet men Kalla säger att hon var mycket nöjd med dubbelsegern, trots att Haag tog hem etappen.

– Det var ett skönt besked för min del, säger Charlotte som inte haft flytet de två senaste tävlingarna.

”Mer än nöjd med tio”

– Jag trodde först att det var Kowalczyk som kom bakom mig, men hörde på stavtagen att det var någon annan. Så kikade jag och såg en till vit dräkt och tänkte YES, vi ligger dubbelt Sverige.

Vad säger du om ditt lopp?

– Det var lite struligt i början, lite svårt att avancera och låg en bit efter ända till sista långbacken.När vi väl skulle växla kände jag mig ändå hyfsat fräsch och de körde inte så snabbt där framme.

– När det var bonussekunder kände jag att jag var ganska pigg och fick bra fart med in i backen, jag var nära men är nöjd med tio.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor