Indien sist - och först ut

SPORTBLADET

”Har gjort stora framsteg”

1 av 42 | Foto: Fernando Alonso, Ferrari.

Force India var sist ut.

Men tänker vara bland de första i mål:

- Vi borde ta flera pallplatser i år, säger Adrian Sutil.

Force India var i går det sista av de tolv F1-teamen med att presentera sin bil. Den nya bilen VJM04 påminner om sin föregångare till utseendet, men enligt teknikchefen Andrew Green har inte bilarna speciellt många likheter.,

- Allt är annorlunda, men om man ser till utseendet så handlar det om detaljer, säger Green.

- Vi tror att vi har lyckats förbättra aerodynamiken, men vi är i långt i från klara. Vi är mitt i en process och vi behöver tid. Bland annat var den justerbara bakvingen någonting helt nytt för oss.

Premiär i Indien

Samtidigt förklarar han att Force India planerar flera stora uppdateringar av bilen, den första till säsongsstarten, den andra till det första loppet i Europa och sedan finns det ytterligare stora förändringar som ligger och väntar i pipeline och enligt teamet är det väldigt omvälvande.

- Bland annat kommer vi att få se stora förändringar när det gäller avgasrörets placering under säsongen, jag tror att vi kommer att se det bättre i slutet av säsongen. Vi får inte heller glömma att det är premiär för ett F1-lopp i Indien i år och vi är ett indiskt team, säger Green.

- Planen är att förbättra oss under hela säsongen och sedan fortsätta på den vägen.

Förarna Adian Sutil och fjolårets DTM-mästare Paul di Resta är positiva inför säsongen, medan di Resta är något försiktig i sin målsättning hoppas Sutil på flera pallplaceringar.

- I fjol missade vi topp tio i förar-VM precis, men i år tror jag att vi kan klara av det. Teamet har gjort stora framsteg under de senaste två åren och det som jag såg i vindtunneln förra vecka tyder på att vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen, säger Adrian Sutil.

- Jag är i bra form och jag är fylld av tillförsikt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1