Zlatan: ”Det var stort av Anders”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan fick kaptensbindeln efter sitt första mål

Inhopparen Zlatan Ibrahimovic satte 2–0 efter bara sex minuter på planen.

Då fick han kaptensbindeln av Anders Svensson.

– Det var stort av Anders, säger Zlatan.

Anders Svensson gjorde sin 115:e landskamp och njöt hela matchen.

– Det var en av de bättre landskamper jag har varit med om att spela, både för mig och laget. Vi har fantastiska fotbollsspelare och i dag var det många som kom upp i närheten av sin högsta nivå, säger han till TV4.

”Fantastiskt spel”

Till slut rann det iväg till 5–0.

– Fantastiskt skönt. Det kändes nervöst på förhand i omklädningsrummet. Jag var mer nervös än vad jag brukar vara och lite orolig. Finländarna är spelskickliga och har en hög potential. Men vi fick matchen precis dit vi ville med ett tidigt mål.

– Efter 2–0 var det fantastiskt spel från vår sida med otroligt bra passningsspel och att vi jobbar hårt för varandra.

Vid 2–0-målet – som Zlatan sköt bara sex minuter efter han hade ersatt skadade Ola Toivonen – fick Zlatan kaptensbindeln av Anders Svensson.

”Lite chockad”

En fin gest som Zlatan uppskattade.

– Han kom fram till mig och gav mig den, han sa att han hade glömt att ge mig den tidigare. Anders ville ge den till mig, det var stort av Anders, säger Zlatan till TV4.

Anders Svensson:

– Jag ville att han skulle ha den. Han är våran kapten och han blev väl lite chockad när han kom fram där. Jag var så jävla glad att det blev en liten kram också. Jag hade tänkt att ge honom bindeln direkt han kom in, men jag var uppe i varv så det fick bli efter ett mål.

Publicerad: