Ferraris jättemiss – bilens framdel

SPORTBLADET

”Vi gjorde något fel”

Ett misslyckande i Australien.

Ändå anser Fernando Alonso att han är på rätt väg.

Ferrari hade hoppats på att kunna hänga med Red Bull under kvalet till premiären och under premiären. Men det var långt i från. Fernando Alonso var fyra i mål och Felipe Massa sjua, sedan Saubers båda förare diskats efter loppet.

Enligt stallchefen Stefano Domenicali hade Ferrari problem med framdelen av bilen, han säger till La Stamba att bilen inte har tillräckligt mycket downforce fram och därför stämmer inte balansen och däcken slits snabbare än man hade tänkt sig:

– Vi måste ta reda på varför siffrorna på pappret inte stämmer med det som vi upplevde på banan, säger Domenicali till tidningen och han räknar med att Red Bull har ett övertag även i Malaysia den kommande helgen:

– Vi måste vara realistiska, vi kan inte stänga den luckan om Red Bull visar upp samma form.

Går enligt planen

Men trots besvikelsen är fjolårets VM-tvåa Fernando Alonso inte alls uppgiven. I stället menar han att det går enligt planen:

– För att vinna VM-titeln så behöver man ta 13,4 poäng per lopp. Jag tog 12 i Australien och det ungefär vad jag i genomsnitt behöver plocka per tävling. Visst, jag förlorade poäng till Vettel och Hamilton, men jag tog poäng av två andra konkurrenter som slåss om VM-titeln. Jag var före Webber och Button, säger den dubble världsmästaren till Bild.

– Jag var egentligen inte överraskad över att Red Bull var så bra utan över att vi var så dåliga.

Samtidigt påpekar spanjoren för 'La Sexta' att banan i Melbourne är väldigt speciell och han menar att tävlingen i Australien var ett undantag:

– Vi gjorde något fel, för under hela vintern var vi tvåa, före Toro Rosso, Sauber och Renault, men nu måste vi kämpa för att slå dem.

Ferrari kommer med ett par uppdateringar till Malaysia för att förbättra farten på bilen och se till att förarna får ut max av däcken. Det lyckades varken Fernando Alonso eller Felipe Massa med i Australien.

Säsongens andra tävling körs i Malaysia på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1