– Jag kan inte bli lyckligare

SPORTBLADET

Vettel tog andra raka segern – och fjärde raka medräknat förra säsongen

Två lopp och två segrar.
Sebastian Vettel är fortfarande bäst.
– Jag kan inte bli lyckligare än vad jag är nu, säger den regerande mästaren.

Sebastian Vettel hade pole position och han behöll ledningen i loppet i från start till mål, men det såg enklare ut än vad det var.

Fick bra start

– Det var absolut inget enkelt lopp, säger han.
– Jag tyckte att jag fick en bra start, sedan så såg jag att Lewis Hamilton kom i sin McLaren och plötsligt såg jag något svart i backspegeln. Där kom en Lotus, den med Nick och det var jämnt. Som tur var kunde jag dra i från under den första stinten. Men detta racet var väldigt annorlunda jämfört med premiären, det var mycket funderingar kring däcken, om man skulle gå in i depå eller vänta ute. Jag fajtades rejält med Lewis Hamilton under hela racet och det var aldrig enkelt. Det var först på den sista stinten, när han fick problem och tvingades in i depå som jag insåg att jag kunde kontrollera racet in i mål. Jag är enormt nöjd med segern, två segrar på lika många lopp. Det kan inte bli bättre.

Körde med Kers

I Malaysia hade Red Bull Kers ombord för första gången, men redan kring det 29:e varvet så meddelade teamet Sebastian Vettel att han inte fick använda de extra hästkrafterna mer.
– Det var väl inte helt enkligt planen, det var lite struligt och  det är något som vi måste arbeta med. I dag var det avgörande att ha Kers i starten, utan den hade det blivit ett helt annat race. Så vi kan säga att Kers gav oss det vi behövde, vi har den lyxen att vi är lite före de andra i utvecklingen och kan unna oss att stänga av den under racet, säger tysken.
Bakom Sebastian Vettel hände det väldigt mycket under de 56 varven. Tvåa var Jenson Button, McLaren som tog sig förbi teamkollegan Lewis Hamilton under ett depåstopp. Hamiltom däremot försvann i från prispallen efter det att han haft en sammanstötning med Ferraris Fernando Alonso om plats tre.
Det kunde Nick Heidfeld dra nytta av, tysken som ersatt den skadade Robert Kubica hos Renault gjorde en fantastisk start.

Testförare åt Mercedes

– Jag hade en bra start i Australien, men då var det från plats 18 tror jag. Jag trodde aldrig att det skulle gå att göra om i från plats sex, men plötsligt så var jag med i toppen, säger Heidfeld som var på pallen för första gången sedan 2009.
Fjolåret tillbringade han som testförare hos Mercedes, däcktestare åt Pirelli och slutligen som förare  för Sauber. I år fick han hoppa in i cockpit igen sedan Robert Kubica kraschat under en rallytävling.
– Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle vara pallen, visst jag var tvåa efter starten, men tappade sedan flera placeringar under det första depåstoppet, säger Nick Heidfeld.
–Sedan fick både Lewis Hamilton och Fernando Alonso problem och tvingades in i depå. Mark Webber kom ikapp mig, men då var hans däck också rätt slitna och jag använde KERS för att försvara mig.  Det fungerade perfekt.
Efter racet i Malaysia vänder nu F1 mot Kina. Där körs säsongens tredje lopp redan på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1