Motorsport

Superhojen går i 350 km/h

Av: 

Anna Andersson

Valentino Rossi: Det kommer att gå förbannat fort.
Valentino Rossi: Det kommer att gå förbannat fort.

SPORTBLADET

Nästa år kommer en ny MC.

Som går i 350 km/timmen.

- Det kommer att gå förbannat fort, säger rekordmästaren Valentino Rossi.

Nästa år ska MotoGP köra med 1000 cc, detta gör att man förväntar sig att hastigheten i kurvorna sänks - men på rakorna ska det gå fortare än tidigare. Efter det att Yamahas Jorge Lorenzo testade sin i Brno i går räknar han nu med att hastigheten på de långa rakorena i Qatar, Mugello och Barcelona kommer att ligga kring 350 km/timmen.

Det gör de andra stjärnorna också.

- Det kommer att gå förbannat fort, säger Valentino Rossi till Motorpsortmagazin.

- När jag testade hojen i Mugello satt jag bara och skrattade när jag kom till slutet av rakan. Det går enormt fort, men jag tycker att det är helt okej. Kanske är vi vid 350 Km/timmen närmare gränsen än tidigare, men annars är det inte så mycket som har förändrats.

Det nuvarande hastighetsrekordet för 800 cc har Hondas Dani Pedrosa som körde i 349,288 km/tim på Mugello 2009. Rekordet för 990 cc är lite långsammare och det satte Loris Cairossi när han testade i Barcelona 2004.

- Jag fattar inte varför det skulle kunna gå för fort, säger VM-ledaren Casey Stoner, Honda.

- Förr trodde man att när det gick fort var det också farligt, men det stämmer inte. Det är farligare att köra in i en mur med 800 cc än med 1000 cc. När hastigheten är högre måste man bromsa tidigare och jag tror inte att det blir farligare än vad det är i dag. VI borde kunna nå 350 km/tim. Vi har gjort stora framsteg med 990, men det kan naturligtvis bli lite svårare med de nya bensinreglerna. Men bara genom att man får känslan av att farten finns där så borde vi komma upp och över 350 km/tim. Det blir intressant.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport