”Var väldigt svårt för att vara en torsdag”

Stenson nöjd med inledningen

AUGUSTA. Henrik Stenson inledde Masters på ett slag över par i svåra förhållanden.

Efteråt var den svenske världsstjärnan nöjd.

– Allt runt par på eftermiddagen är bra och det var väldigt svåra flaggplaceringar för att vara en torsdag, säger Stenson.

Det skiljer mellan att gå ut tidigt och sent på Augusta. På morgonen var banan fuktigare och vinden lugn, men när Henrik Stenson gick ut vid ett-snåret lokal tid hade banan torkat upp, greenerna blivit rejält hårda och vinden vaknat.

– Det finns inget som helst utrymme för nästan bra slag, utan man måste göra det bra hela tiden. Jag hade en juste järnåtta på hål 16 som rann iväg helt medan Jason Day skar bollen och fick bättre betalt. Det är lurigt, säger Stenson.

”Inte en dålig öppning”

Den svenske världstrean gjorde bogey på sexan och tolvan, ett klurigt korthål, och var då två över par, men räddade sedan upp det med två birdies på de avslutande par femmorna. Dock avslutade han med en bogey på artonde, efter att ha slagit ett bra slag som dock rann över green, men han räddade också flera par.

– Scoremässigt var det viktigt att plocka tillbaka och det är inte en dålig öppning alls på det stora hela. Pinnplaceringarna påminde mer om en lördag än en torsdag och jag är inte missnöjd alls. Jag gjorde ett bra jobb, huvudet var i styr och jag bjöd inte på något extra, säger han och konstaterar:

– Det går att skjuta bort sig första dagen, men det går inte vinna då. Jag hänger i.

I dag slår Stensons boll (med Jason Day och Dustin Johnson) ut 15.35, svensk tid.

Svenska spelarnas starttider i dag

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN