Mytomspunna huset ska auktioneras bort

Klassisk mark i idrottsvärlden – nu säljs monstervillan

Det är ett av idrottsvärldens mest mytomspunna hem.

Nu säljs Michael Jordans jättevilla utanför Chicago till högstbjudande.

1991 köpte Michael Jordan sin mansion i Chicago där han bodde under de historiska åren med sex NBA-titlar för Bulls. En mytomspunnen byggnad som blev en del i klubbens makalösa framgång.

Tränade extra i huset

Varje morgon träffades flera av spelarna i huset där de tränade i Jordans privata baskethall innan passen med Chicago Bulls. En samling av världens bästa basketspelare som kom att kallas för ”Frukostklubben”.

– Det var intensivt. Anledningen till namnet är att det fanns en kock där. Så det var lätt för oss gå till honom och träna och dessutom hade han en väldigt bra kock, säger dåvarande lagkamraten Randy Brown i den informationsfilm som auktionsfirman Concierge publicerat.

1,6 miljoner i deposition

Nu ska alltså huset säljas. Efter att ingen nappat på priset 190 miljoner kronor under de senaste 20 månaderna har Jordan nu bestämt sig för att auktionera ut hela byggnaden den 22 november till högstbjudanden.

Har du råd med depositionen på 1,6 miljoner kan du få en egen rundtur i huset och sedan delta i auktionen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN