"Bara ett mirakel kan rädda honom"

SPORTBLADET

Nytänt hopp bland fansen levde bara timmar

Italiensk press rapporterade i natt om Michael Schumacher nu andas på egen hand och fansen kunde jubla.

Nu kommer dystra rapporter från England.

– Bara ett mirakel kan rädda honom, säger en tysk journalist enligt The Telegraph.

Foto: Tidningen Gazzetta dello Sport i dag.

Över nio veckor har passerat sedan Michael Schumachers allvarliga olycka i de franska alperna. Den sjufaldige F1-mästaren har tillbringat tiden sedan dess nedsövd på sjukhuset i Grenoble.

Under tiden har det rapporterats om bakslag under processen – som att tysken drabbats av lunginflammation och att uppväckningen till och med avbrutits.

I fredagens papperstidning bjuder italienska tidningen Gazzetta dello Sport, med goda ingångar i tyskens tidigare F1-team Ferrari, på goda nyheter kring Schumachers tillstånd. Enligt Gazzetta dello Sport andas tysken nu på egen hand och respiratorn är bortkopplad.

"Situationen har inte förändras"

Men de goda nyheterna stämmer inte. Det bekräftar Schumachers manager i ett nytt uttalande under morgonen.

– Michael är fortfarande i uppvakningsfasen. Situationen har inte förändrats. Alla uppgifter om återhämtningen som inte bekräftats av de behandlande läkarna måste betraktas som felaktig, säger Kehm i ett uttlande.

"Meddelat familjen"

Brittiska tidningar rapporterar nu att tillståndet är så illa att det krävs ett mirakel för att rädda "Schumi".

– Han är i ett hemskt skick men innan familjen gör ett uttalande kan vi inte skriva det, säger en anonym tysk journalist som citerats av både The Telegraph och Daily Mail.

Enligt samme journalist har familjen fått information om läget.

– Läkarna har sagt det rakt ut till familjen. Mirakel kan inträffa, men det finns inte mycket hopp kvar om att han ska fixa det det här, säger den anonyma källan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1