DiCaprio ger sig in i motorsportbranschen

SPORTBLADET

Utmanar Formel 1 – satsar på nya motorsporten

Den hyllade skådespelaren och miljöförespråkaren Leonardo DiCaprio sadlar om och ger sig in i motorsportsbranchen.

DiCaprio står som en av grundarna av stallet Venturi i den nya motorsporten Formel E – som är tänkt ska utmana Formel 1.

Foto: Leonardo DiCaprio pausar sin skådespelarkarriär för att satsa på motorsporten Formel E.

I september nästa år startar serien Formel E – som har kallats en miljövänlig utmanare till Formel 1. Bilarna i mästerskapet drivs helt av elektricitet, gör 0-100 kilometer i timmen på under tre sekunder och har en maxhastighet på 225 kilometer i timmen.

I går presenterades skådespelaren och miljöförespråkaren Leonardo DiCaprio, 39, som samarbetspartner till Venturi Grand Prix Formula E Team.

– Framtiden för vår planet är beroende av vår förmåga att använda bränslesnåla fordon. Venturi Grand Prix har visat enorm framförhållning i beslutet att skapa ett miljövänligt racingstall och jag är glad över att få vara en del av detta arbete, säger DiCaprio i ett uttalande.

Känd för att värna om miljön

DiCaprio har gjort sig känd för sitt miljöengagemang och står som en av grundarna av stallet – men det är oklart hur stor erfarenhet av formelbilar 39-åringen har.

Formel E-serien, som arrangeras av det internationella motorsportsförbundet FIA, kommer att köras på centrala gator i tio av världens största städer, bland annat Peking, Los Angeles och London. Tio stall med två förare var kommer att utgöra startfältet. Bland lagen finns, förutom Venturi, namn som IndyCar-seriens Andretti Autosport och Dragon Racing, Asiens China Racing, Super Aguri och Mahindra Racing, och europeiska Drayson Racing, e.dams, Audi Sport ABT och Virgin Racing.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport