Sverige tvåa efter Bergmans spurt

Foto: Bergmans ryck på upploppet gav Sverige andraplatsen.
SPORTBLADET

Det blev succé för det svenska laget i herrstafetten.

Carl Johan Bergman spurtade ner ryssen Dimitrij Malyshko och Sverige slutade tvåa.

– Det är alltid viktigt att få framgång och känna att vi är med, säger Carl Johan Bergman.

Foto: Stor glädje i svensklaget.

De svenska skidskyttedamerna stod för ett jättefiasko i stafetten. Men för de svenska herrarna blev det succé. Fredrik Lindström var tvåa i distansen förra helgen i Östersund, men annars har inledningen på säsongen inte varit speciellt ljus för svensk del.

Men i herrstafetten kom en pallplats. Sverige med Christoffer Eriksson på första sträckan och Björn Ferry på den andra var nästan minuten efter när Fredrik Lindström gick ut på tredje sträckan. Lindström förde upp Sverige till en sjätteplats och Carl Johan Bergman fortsatte sedan att avancera. Sverige var tvåa inför det sista skyttet där Sverige gjorde upp med Ryssland, Italien och Tyskland. Bergman drog på sig en bom och fick göra upp med Rysslands Dimitrij Malyshko i spåret.

”Gick ut lite fegt”

Ryssen körde hårt, men Bergman hängde med i ryggen och spurtade ner Malyshko på upploppet i österrikiska Hochfilzen.

– Jag gick ut lite fegt och åkte fegt på hela andra varvet för jag visste att det inte var där det avgjordes. Jag försökte skjuta bra och tänkte sedan att jag bara skulle hänga med och ligga där tills jag får suget och då dra bort skygglapparna och bara köra, säger Bergman till TV4 och fortsätter:

– Det är alltid viktigt att få framgång och känna att vi är med.

Norge vann stafetten före Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte