Här är min joker i Premier Manager

SPORTBLADET

Behöver du en joker till ditt lag i Premier Manager?
Jag har en: Marouane Chamakh.

Okej, ni kan sluta skratta nu. Jag menar faktiskt allvar.

Marouane Chamakh har varit en skämtfigur, nästan i klass med Nicklas Bendtner de senaste åren.

Dansken gjorde ju som bekant mål i veckan för Arsenal. I skuggan av hans fullträff hade faktiskt Marouane Chamakh gjort detsamma för Crystal Palace ett dygn tidigare. Den 29-årige marockanen nickade in segermålet (1–0) mot West Ham i tisdags.

Var det en slump? Eller var det en följd av tränarbytet där Tony Pulis har tagit över i Crystal Palace?

Det är för tidigt att avgöra, men låt säga så här: Marouane Chamakh kommer inte missgynnas av ett spel som bygger på långa bollar och inläggsspel. Den forna skyttekungen från Bordeaux är ju en vass huvudspelare. I Arsenal fick han visa det för sällan och blev avslöjad av sitt bristande allroundspel.

Med Tony Pulis – mannen som lyfte Stoke med långa inkast och cowboyfotboll – vid rodret kommer Chamakh sannerligen få använda hjässan.

Kan vara ett fynd

Jag tror inte att Marouane Chamakh plötsligt börjar ösa in mål bara för att Pulis beordrar Crystal Palace att skicka långa bollar. Inte alla fall inte i samma utsträckning som anfallaren levererade under sitt första halvår i Arsenal. Minns ni att han dunkade in tio mål fram till slutet av november under sin debuthöst? Sedan sinade målproduktionen, Chamakh hamnade på bänken och Arsène Wengers omdöme ifrågasattes.

Men han dansade iallafall under några månader.

Dwight Gayle har inte blivit den succé som Crystal Palace-fansen hoppats på så efter målet senast framstår Chamakh som förstestriker. Inte minst eftersom skyttekungen Glenn Murray fortfarande rehabiliterar sig från sin knäskada.

På lördagen väntar Cardiff City på hemmaplan. Nytt mål av Chamakh då? För 2,38 miljoner kronor kan han vara ett fynd.

■ ■ ■

Wayne Rooney är avstängd mot Newcastle. Robin van Persie lär missa matchen på grund av skada. Det bör betyda en ny chans för Javier Hernández. Eller startas Danny Welbeck som striker?

■ ■ ■

Dimitar Berbatov sägs vilja lämna Fulham. Fram till nyår behövs han dock och bulgaren visade antydningar till att vara på väg mot formen senast mot Spurs. Vaknar den elegante anfallaren till nu när han måste höja sitt marknadsvärde?

■ ■ ■

Christian Benteke fick börja på bänken för Aston Villa senast. Anfallaren har hamnat i en rejäl formsvacka och är mållös i åtta matcher. Eftersom Libor Kozak nätade lär Benteke få fortsätta vid sidan.

■ ■ ■

Byt in:

Marouane Chamakh, Crystal Palace

Paulinho, Tottenham

Vlad Chiriches, Tottenham

Dimitar Berbatov, Fulham

Byt ut:

Christian Benteke, Aston Villa

Wayne Rooney, Manchester United