”Omöjligt att slå Red Bull”

Publicerad:

SPORTBLADET

Sebastian Vettel dominerar i Singapore

Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel jagar vidare mot VM-titeln.

Den trefaldige mästaren dominerar i Singapore.

- Det är omöjligt att slå Red Bull, säger Lewis Hamilton

Red Bull har med sig nyheter till Singapore och Sebastian Vettel visade att de fungerade. Han hade den snabbaste varvtiden under fredagen med 1.44,249 och när han körde med full tank den sista halvtimmen så låg han hela tiden på tider mellan 1,50 och 1,51, hans konkurrenter var mellan en och en halv sekund långsammare.

Näst snabbast var hans teamkollega Mark Webber, 0,604 sekunder efter Vettel.

– Under det första passet så överstyrde jag lite för mycket, men under det andra så tog vi ett steg framåt och jag trivdes bättre i bilen, sa Vettel efter passet.

- Det är väldigt viktigt att ha förtroende för bilen här i Singapore. När man har förtroende i bilen så kan man låta den flyga och man vågar ligga nära muren. Det fungerade bra med både de mjuka och de hårdare däcken.

Mercedes sekunden efter

Mercedes båda förare Nico Rosberg och Lewis Hamilton var båda en sekund långsammare än Vettel på ett enda varv och Hamilton är inte speciellt hoppfull inför helgen och tror inte att det går att besegra Red Bull.

– Just nu är det omöjligt. Vi ska göra allt vi kan, men vi hittar knappast en sekund när vi tankar ur bensin, säger han.

– Det är fruktansvärt svårt att köra om här och därför är det väldigt bra att starta längst fram. Därför ska vi se till att ställa in bilen så att den är så snabb som möjligt.

Lotus Romain Grosjean var femma, trots att han hade problem med bromsarna och Ferraris Fernando Alonso, som är tvåa i VM, var sexa, klart slagen av VM-ledaren Vettel.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN