Amerikansk fotboll

Nära floppvärvning – blev stor finalhjälte

Av: 

Petter Westin

SPORTBLADET

Säsongen höll på ta slut tidigt för Percy Harvin

Floppvärvning? Glöm det.

Percy Harvin slog till med en jättematch i självaste Super Bowl.

– Det betyder massor för mig, säger Seattle-stjärnan.

Han värvades under pompa och ståt inför säsongen, och skulle ge en helt ny dimension till Seahawks offensiv. Men Percy Harvin såg länge ut att vara på väg mot en monumental floppstämpel.

Höftproblem förstörde hela grundserien – han spelade en match och rörde bollen en enda gång. När Seattle inledde slutspelet gjorde 25-åringen comeback, bara för att tvingas lämna planen med en hjärnskakning. Därefter missade han NFC-finalen (motsvarande semifinal).

– Det har varit konstigt, det har varit frustrerande, alltihop samtidigt, sa han till NFL.com i fredags.

”Kunde inte fatta det”

Men väl där fick Percy Harvin – som Sportbladet pekade ut som en stor x-faktor inför matchen – äntligen visa sin blixtrande kapacitet.

Han hade två springförsök för totalt 45 yards och fångade en passning för 5 yards. Men framför allt sprang han in en touchdown på en avsparksretur, 87 yards, direkt i andra halvlek.

– Jag kunde egentligen inte fatta att det var sant. Vi hade en speciell variant som vi inte hade använt på hela säsongen. Hela veckan, och även på sidlinjen, sa killarna åt mig att jag skulle göra touchdown på den. Det var inget de bara sa, utan de trodde verkligen att jag skulle lyckas. Så när jag kom loss och såg målområdet, så kunde jag inte fatta att det var sant, säger Harvin på presskonferensen efter matchen.

Övertalade tränaren

Hans touchdown betydde 29–0 till Seattle. Efter det orkade Denver aldrig resa sig. Matchen vann Seahawks med överlägsna 43–8, och efteråt var Harvin överlycklig.

– Mina lagkamrater har betytt så mycket, de hjälpte mig att fortsätta kämpa när jag var skadad. Att äntligen få vara med och ge någonting tillbaka till dem, det betyder massor, säger han.

Mitt i skadehelvetet funderade Seahawks på att sätta honom på Injured Reserve, för att frigöra en plats i truppen. Det hade inneburit att Harvins säsong var över – utan chans att återvända.

Men han lyckades övertala coachen Pete Carroll att ge honom en chans till:

– Jag bara tittade på honom och sa ”Coach, jag är redo att lira”.

”Fantastisk känsla”

I natt visade Harvin varför det var rätt beslut.

Den potentiella floppvärvningen blev en Super Bowl-hjälte.

– Det är en fantastisk känsla. Vi har kämpat oss igenom alla motgångar och nått vårt mål. Det här är otroligt, säger han.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Amerikansk fotboll

NFL