Nu kan du spela mot Rafael Nadal

SPORTBLADET

Tennisstjärnan tar sig an världen i Facebook-poker – se matchen nedan från 22.30

Han är tennisens överlägsna världsetta och en av de bästa spelarna genom alla tider.

Men Rafael Nadal är också en stor pokerfantast och erkänt begåvad spelare och nu har du chansen att möta honom vid pokerbordet.

– Jag är en tävlingsmänniska så självklart vill jag vinna. Men jag tror det kommer bli väldigt kul också, säger han.

Rafael Nadal skrev på ett proffskontrakt med sajten PokerStars för snart två år sedan och sen dess har den spanska superstjärnan satsat rejält på sin andrasport.

Nadal har nött på sina kunskaper i veckor ihop med spanska proffset Alfonso Cardala och redan hunnit visa upp att han är en pokerspelare att räkna med i framtiden.

Till exempel slog han världsettan Daniel Negreanu, holländska proffset Fatima Moreira de Melo och förra fotbollsessen Ronaldo och Andrij Sjevtjenko i en välgörenhetsturnering under EPT Prag i december – hans första officiella liveturnering någonsin.

Gratis att vara med

Och i slutet på januari mötte han spanska PokerStars-spelare i en Zoom-utmaning där han vann två tredjedelar av alla händer.

Nu är det alltså dags för Rafael Nadal att möta sina fans igen, fast den här gången är det inte begränsat till Spanien, i stället är utmaningen öppen för hela världen.

Mellan 22.30 och 23.30 på onsdagen, svensk tid, kan du logga in på PokerStars Play Facebook App och få chansen att möta stjärnan i en 6-max Zoom-utmaning. Får du chansen så spelar du för låtsaspengar så det är med andra ord gratis att vara med.

– En av de bästa sakerna med att spela poker är att du får så många möjligheter att spela med olika människor, särskilt i onlinemiljö. Jag är en tävlingsmänniska så självklart vill jag vinna. Men jag tror det kommer bli väldigt kul också, säger Rafael Nadal i ett pressmeddelande.

"Kan ta ett hattrick"

Under spelets gång kommer Rafael Nadal också att svara på Twitter-frågor under hashtagen #AskRafa. Och allt direktsänds så du kan följa spelet via PokerStars.tv, PokerStars Facebook-app eller PokerStars Youtube-kanal.

Statistik kommer dessutom att föras över samtliga händer vilket betyder att du kan hålla koll på hur många händer Rafael Nadal vinner och förlorar. Daniel Negreanu, som ska livekommentera utmaningen, tror att det kan bli succé för spanjoren igen.

– Rafas pokerkunskaper och skicklighet har utvecklats dramatiskt sen han började lära sig spelet. Jag ser fram emot att se om han kan kan ta ett hattrick i vinster, eftersom han redan vunnit välgörenhetsturneringen under EPT Prag och slagit de spanska spelarna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker