Stark svenskstart när världscupen inleddes

Foto: BILDBYRÅN
Peder Fredricson och Christian K blev fyra i Oslo.
SPORTBLADET

Det blev en stark svensk inledning av världscupsäsongen i hoppning i söndagens premiär i Oslo.

Peder Fredricson tog en fjärdeplats och Douglas Lindelöw en femte efter en blixtrande snabb omhoppning.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona kunde verkligen gnugga händerna i Oslo där bara sju ryttare red felfritt i grundomgången och gick till omhoppning. Två av dem var svenskar.

– Jag är glad men inte förvånad, säger Ankarcrona till SVT.

Regerande europamästaren Peder Fredricson låter topphästen H&M All In ta det fortsatt lugnt efter EM-veckan i Göteborg i augusti. I stället har andrahästen H&M Christian K fått kliva fram i rampljuset.

Oslo var första inomhustävlingen på högsta nivå för Christian K, ett prov han klarade med glans och visade upp en galopp med klös i och mycket gummi i kroppen i hoppen.

– Vi behöver jobba lite med precisionen. Det här är en häst som kan bli lite stark inne på banan. Jag vill inte ta bort den instinkten och dominera honom för mycket, men lite vill jag vara med och bestämma, sa Fredricson till SVT innan start.

Efteråt var han klart nöjd med sin häst:

– Jag visste ju inte riktigt hur han skulle klara detta, men han gjorde det jättebra. Vi kämpade på tillsammans.

Foto: BILDBYRÅN
Douglas Lindelöw och Zacramento.

Douglas Lindelöw var länge ensam felfria ryttare i grundomgången efter en klockren och säker runda. Det innebar att han fick gå ut först i omhoppningen, vilket alltid är lite knepigt. Det blev en lagom snabb satsning, samt en ny säker nollritt.

Sedan gick det bara snabbare och snabbare när ett koppel små, kvicka hästar och vassa ryttare satte upp farten.

– Jag är jättejättenöjd. Jag fick till två fina nollrundor och satte upp en lagom fart i omhoppningen. Jag ville få med mig lite säkra poäng också, säger Lindelöw till SVT.

Och det fick han. Femteplatsen gav tolv poäng medan Fredricson fick med sig 13 poäng.

Tysken Daniel Deusser vann på hästen Cornet som för tre år sedan tog svensk guld i EM för unga ryttare med Irma Karlsson.

Nästa helg går världscupen i Helsingfors med Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, åter på Christian K, i startfältet.

ARTIKELN HANDLAR OM