Handboll

Andreas Palicka och Felix Claar har testat positivt för covid-19

Av: 

Mattias Karlsson

Johan Flinck

SPORTBLADET

Andreas Palicka och Felix Claar har testat positivt för covid-19

De har isolerats och missar ”kvartsfinalen” mot Norge i morgon.

– Vi spelar för dem, säger Valter Chrintz.

Jonathan Edvardsson har blixtinkallats och nu ansluter även högersexan Hampus Olsson. En målvakt ska också kallas in.

En dag kvar till avgörande matchen mot Norge om en semifinalplats.

Då fick Sverige ett mardrömsbesked i morse: målvakten och lagkaptenen Andreas Palicka samt mittnian Felix Claar har testat positivt efter gårdagens match mot Tyskland.

– Tyvärr fick vi det här tråkiga beskedet i morse och det är förstås ett avbräck att vi inte kan använda två så duktiga spelare i en så viktig match, men samtidigt är det ingenting vi kan göra åt det nu. Nu är det nya förutsättningar för oss inför matchen mot Norge och vi ska slåss om en semifinalplats även utan Andreas och Felix, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till landslagets hemsida.

Edvardsson kallas in

Därmed har Sverige just nu fyra spelare isolerade då de båda högersexorna Niclas Ekberg och Daniel Pettersson är i karantän sedan snart en vecka.

– Vi lider med dem och det klart att det är tunga besked. Men nu får andra komma in och ta vara på chansen. Det är en morot att spela för dem som sitter isolerade och göra dem stolta på rummet, säger högersexan Valter Chrintz.

Mittnian Jonathan Edvardsson kallas nu in som ersättare till Felix Claar. Det kan bli aktuellt med fler ersättare till matchen mot Norge. Redan i går pratade Solberg om att ta in fler högersexor i laget då Valter Chrintz är ensam där nu.

På måndagskvällen meddelade landslaget att Bundesligaproffset Hampus Olsson, som aldrig spelat i landslaget, ansluter i natt i fall Ekberg eller Pettersson inte skulle bli spelklar till matchen mot Norge.

Lite senare på måndagen meddelade IFK Skövde på sin hemsida att deras målvakt Fabian Norsten kallats in som ersättare till Palicka i truppen.

Presschefen Daniel Vandor förtydligar i sin tur att Fabian Norsten inte har kallats eller är på väg ner än. Kontakt har tagits med honom och han har testas under dagen, liksom många andra på bruttolistan har han testats enligt ett schema de senaste veckorna.

I och med att Sverige fick nya positiva fall kommer samtliga spelare och ledare att testas igen under dagen.

Max Darj tar över kaptensbindeln mot Norge.

ANNONS

Blir det jämnt mot Lettland? De tre senaste mötena har vi vunnit med uddamålet. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Andreas Palicka.
Andreas Palicka.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Handboll

LÄS VIDARE

Hemligheterna: Det visste du inte om EM-hjältarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Handbolls-EM (Herrar)

Herrlandslaget i handboll

Andreas Palicka

Felix Claar