Guidettis övertalningsförsök: ”Ringt mycket på Facetime”

Publicerad 2022-05-21

Matchen mot Sirius blir Jordan Larssons sista på Friends innan låneavtalet går ut.

Men John Guidetti vill annorlunda och har inlett en övertalningskampanj.

– Han sa att det är omöjligt att jag drar när han kommer hem, säger Larsson.

Om inget nytt kontrakt skrivs har Jordan Larsson två matcher kvar i AIK-tröjan innan han måste åka tillbaka till Spartak Moskva.

– Det har gått väldigt fort, det känns som att jag kom för en vecka sedan. Det känns tråkigt att det är sista hemmamatchen, säger 24-åringen.

Efter den ryska invasionen av Ukraina gav Fifa alla spelare tillhörande ryska klubbar möjlighet till att ”pausa” sina kontrakt, trots att situationen är oförändrad står det i kontraktet att Jordan Larsson ska vara tillbaka i Moskva 1 juli.

– Det är det enda datumet jag har att förhålla mig till. Sen kan man hoppas på att det kommer annan information innan dess.

”John vill gärna att jag stannar”

Två veckor efter att Jordan Larsson kontrakt går ut blir John Guidetti officiellt spelklar för AIK. Jordan har tidigare berättat att John och hans fru Sanna Guidetti bjöd hem till tacomiddag när de spelade samtidigt i Nederländerna och att han gärna hade spelat tillsammans med anfallaren.

Har du pratat något med John om att ni går om varandra i AIK?

– (Skratt) Ja, han ringde mycket på Facetime för ett tag sedan och sa att det är omöjligt att han kommer och jag drar. Han vill gärna att jag stannar, säger Larsson.

Han har inlett en övertalningskampanj?

– Ja det kan man säga. Jag trivs väldigt bra här och jag kommer inte stänga någon dörr för att fortsätta i AIK jag känner att jag är i en ålder och i en situation i min karriär där jag vill fortfarande vill fortsätta ute i Europa.

Har John sagt att ni kommer ta AIK ut i Europa?

– Haha, kanske det. Alltså hade vi spelat tillsammans så tror jag att det hade kunnat bli väldigt bra.

”Har höjt vårt spel flera nivåer”

Även lagkapten Sebastian Larsson hade gärna haft kvar Jordan Larsson säsongen ut.

– Det är klart att man har ställt frågan om situationen och sagt på skämt ”va fan du kan ju inte lämna oss nu”. Jag tycker han har höjt vårt spel flera nivåer. Självklart hoppas jag att det på något sätt går att hitta en lösning där Jordan är kvar säsongen ut, det hade varit ett ordentligt styrkebesked.

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.