Tiger Woods känga mot LIV-touren: ”Varför ska de ens träna?”

De tjänar storkovan bara genom att delta.

Nu riktar Tiger Woods en känga mot spelarna på den saudistödda golftouren LIV.

– Varför ska de ens träna? frågar han sig.

Den nya och mycket omstridda golftouren LIV har skakat om golfvärlden.

Stjärnor som Phil Mickelson och Dustin Johnson har valt bort PGA-touren för den saudistödda tävlingen, som lockar med prispengar sporten aldrig tidigare skådat.

Golflegendaren Tiger Woods, 46, är kritisk.

– De vänder ryggen till det som gett dem positionen de är i nu. Jag vet vad PGA-touren står för och vad den gett oss spelare, säger han på en presskonferens inför årets sista golfmajor British Open.

”Varför ska de träna?”

Den femtonfaldige majorvinnaren uppges ha nobbat miljardbelopp för att delta på LIV-touren, där alla spelare är garanterade minst 1,2 miljoner kronor per start.

– De gör det här för garanterade pengar. Vad är incitamenten för att träna? Varför ska de lägga ner grovjobbet när de får pengar oavsett? säger Woods.

Tiger Woods är kritisk till LIV-touren.
Tiger Woods är kritisk till LIV-touren.

Kritiserar upplägget

Tävlingarna spelas över tre rundor och 54 hål.

– Jag kan förstå att det spelas 54 hål på seniortouren eftersom spelarna är lite äldre och mer slitna. Men några av de här spelarna är väldigt unga och har gått direkt från amatörgolf till LIV. 72-hålstävlingar är riktiga test, det är en del av sporten, säger Woods och tillägger:

– Jag förstår inte hur den här utvecklingen gynnar spelarna i längden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.