Stjärnans häst död efter skada

Tordenskiold avlivad efter lopp i Sverige

I söndags tävlade den på Bro Park utanför Stockholm.

Nu har galopphästen Tordenskiold, som danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner var med och ägde, avlivats.

”Tyvärr fick han ett benbrott”, hälsar en av de andra delägarna.

Den danska hingsten Tordenskiold hade fått en fin start på säsongen med en andraplats i Dansk 2000 Guineas i årsdebuten i slutet av maj, och förväntningarna inför helgens tävlingar på Bro Park och fortsättningen av sommaren var stora.

– Tordenskiold är en bra häst med mycket kapacitet. Vi är väldigt spända på att se honom på en ny bana. Han har bra chans här att glädja fotbollsprofilen Nicklas Bendtner som äger halva hästen, sa tränaren Niels Petersen till galopptips.se.

Fick avlivas

Tordenskiold, med jockeyn Wilson Oliver på ryggen, slutade sedan på en delad femte plats i loppet på Bro Park.

Efteråt var tragedin ett faktum.

Det visade sig att hästen skadat sig så pass allvarligt att man tvingades ta beslutet att avliva den.

”Tyvärr fick han ett benbrott”, säger Kolbjørn Selmer, en av de andra delägarna, i ett uttalande enligt galopservice.dk.

Köpte hästen ihop

Kolbjørn Selmer och Nicklas Bendtner lärde känna varandra under den danske fotbollsstjärnans tid i norska Rosenborg mellan åren 2017 och 2019.

De gick gemensamt in som delägare i Tordenskiold och enligt galopservice.dk ska Bendtner sedan dess ha utvecklat ett stort intresse för galopp och varit och sett hästen på flera tävlingar.

Nicklas Bendtner avslutade fotbollskarriären sommaren 2020. Han gjorde över 100 matcher i Arsenal mellan 2005 och 2014 och totalt 80 landskamper för Danmark.

Nicklas Bendtner.
Nicklas Bendtner.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln