OS 2022 i Peking

Samuelsson: ”Många känslor kommer ifatt”

Av: 

Linn Nordström

Andreas Käck

SPORTBLADET

ZHANGJIAKOU. OS blev inte som Sebastian Samuelsson hade planerat.

Den svenske skidskyttestjärnan lämnar mästerskapet utan någon medalj.

– Klart att jag är besviken att åka här ifrån utan medaljer. Jag har kämpat länge för det här, det är mycket känslor som kommer ifatt nu, säger en nedstämd Samuelsson.

Efter en säsongstart där Sebastian Samuelsson krossade motståndet med två segrar på raken och sen ytterligare tre pallplatser i världscupen steg förväntningarna inför OS. Men skidskytten som annars är känd för vara bäst i världen på att toppa formen lyckades inte ta sig upp på pallen. Samuelsson lämnar OS med en femteplats i sprint som bästa placering och det är en märkbart dämpad 24-åring som möter media efter masstarten.

– Klart att jag är besviken som åker härifrån utan medalj, jag kan inte säga något annat. Det är mycket blandade känslor, besviken på mig själv men väldigt glad över Martins silvermedalj, säger Samuelsson.

Miljoninvesterade i träningsband

Den svenska skidskyttestjärnan gjorde en storsatsning inför säsongen med ett nyinköpt träningsband för att kunna åka rullskidor inomhus, en guldfärgad vattenkran som följde med 24-åringen runt på världscupen och en träningsvilja så stor att tränaren Johannes Lukas fått stoppa honom på försäsongen.

Kände du direkt på mixedstafetten när du inte kunde gå med Norge att formen inte fanns där?

– Man blir lite fundersam men jag tycker att kroppen känns bra, jag vet inte varför jag inte kan presentera på den nivå jag vet att jag kan. Jag är nära i sprinten, jag är nära i dag. Klart att jag hade önskat en medalj även om jag inte tycker att jag gör det dåligt. Jag har trott på det hela vägen, säger Samuelsson.

Flyger hem på måndag

Nu väntar två dagars ledigt i OS-byn innan skidskyttarna flyger hem till Sverige på måndag. När världscupen drar igång igen Kontiolahti första helgen i mars ligger Samuelsson på en fjärde plats i totalen, två poäng från Tarje Bös tredje plats.

– Det ska bli skönt att komma hem och stanna i några dagar, jag ska inte tänka på skidskytte då. Sen drar världscupen igång och jag har en pallplaceringen i totalcupen att försvara.

När Elvira Öberg sammanfattade sitt OS rann känslorna över, hur känns det för dig?

– Det är samma, jag har varit borta i sju veckor och kämpat för det här väldigt länge så det är väldigt mycket som kommer ifatt nu, säger Samuelsson innan han lämnar den mixade zonen för sista gången under OS.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

OS 2022 i Peking

LÄS VIDARE

Skidpanelen: ”Hade skickat en fläskig faktura då”

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2022 i Peking

Skidskytte

Sebastian Samuelsson

Vinter-OS