Veszprems förbannelse fortsätter: ”Den här jävla skiten”

KÖLN. Tionde semifinalen – men inget guld i år heller.

Veszprems Champions League-förbannelse håller i sig.

– Den här jävla skiten, säger Andreas Nilsson efter förlusten mot Kielce med 37–35 (16–18).

Veszprem var framme i sin tionde semifinal i Champions League på 20 år när man ställdes mot polska Kielce, som var knappa favoriter i matchen, i Köln i dag.

Klubbens satsning för att vinna Champions League har pågått lika länge – förgäves.

Och man får vänta ett år till för det vill sig inte.

– Det gör ju inte det, den här jävla skiten. Det vill inte gå helt enkelt, säger Andreas Nilsson gör sin sjätte Final 4 med Veszprem.

Åkte på rött kort

Det såg annars bra ut för ungrarna i paus när man ledde med 18–16 sedan målvakten Rodrigo Corrales storspelat i första halvlek.

Men i andra halvlek gav Kielces truppbredd, i kombination med skicklige tränaren Talant Dutjebajevs coachning, ett visst utslag samtidigt som Veszprem drog på sig många tvåminutare, bland annat för att haft för många spelare på planen, och försvarsbjässen Blaz Balgotinsek fick dessutom syna det röda kortet redan efter 34 minuter.

Då ledde Veszprem med 20–19 men efter det röda kortet tog Kielce kommandot och kunde vinna med 37–35. Till slut var det nästan bara dansken Rasmus Lauge som var ett hot mot Kielce.

– Vi spelade kanske lite för tufft i försvaret och var lite dumma om vi tänker efter lite. Kielce spelade också lite smartare och mer rutinerat, säger Nilsson.

Veszprem hade hela åtta utvisningar (mot Kielces fem).

– Då vinner man inga semifinaler i Champions League.

”Ledsna och sorgsna”

Men ni gjorde ändå 35 mål?

– Vi har gjort mycket mål hela säsongen. Problemen har varit i försvaret och i dag fick inte målvakterna tag i bollarna i andra halvlek, säger Nilsson.

Nu väntar bronsmatch mot antingen Barcelona eller Kiel (den matchen pågår i skrivande stund).

– I dag är vi lite ledsna och sorgsna. I morgon ska vi avsluta snyggt. Det är trots allt Champions League. Sedan är det semester och sedan är det vara att börja om igen – som man varenda jävla år, säger Nilsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.