Adlerteg tar paus från gymnastiken: "Skönt"

Av: 

TT

Jonna Adlerteg tar en paus från tävlandet.
Jonna Adlerteg tar en paus från tävlandet.

Den svenska gymnastikstjärnan Jonna Adlerteg, 26, tar en paus. I stället för VM i japanska Kitakyushu i oktober väntar nu studier.

– Det känns bra, jag tycker att det är ganska skönt faktiskt, säger Adlerteg.

Jonna Adlerteg deltog i OS i Tokyo i somras och var bara en placering från att få tävla i barrfinalen, hennes stora mål med mästerskapet.

– Jag har tänkt hela tiden att efter OS får vi se hur jag gör, jag tänkte det redan förra året inför att OS skulle gå då. Efter OS kände jag ändå att jag ville känna efter om jag ville köra VM, men jag känner att det räcker nu.

Adlerteg har tränat som vanligt fram till nu, men efter att hon fattat beslutet kommer hon inte att fokusera på träningen alls.

– Jag har aldrig gjort det förut. Jag vill känna om jag saknar gympan och det passar ju bra eftersom det inte är något mästerskap förrns EM nästa sommar så det finns mycket tid att komma tillbaka om man vill det.

TT: Finns det en risk att du inte kommer tillbaka alls?

– Jag vet inte. Det är klart att det finns den möjligheten, det är det jag ska göra nu: Känna efter.

Nu väntar studier till biomedicinsk analytiker, men ena foten kommer alltid att vara kvar i gymnastikhallen i Eskilstuna.

– Jag har lovat att hjälpa till som tränare när jag kan. Det kommer inte vara så att jag aldrig har kontakt med gymnastiken igen.

Adlerteg har tagit två EM-silver i barr, 2013 och 2018.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN