Norrköping reste sig efter förnedringen

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Norrköping Dolphins blev totalt överkört på hemmaplan.

Men med en fot i graven reste sig mästarna och körde över Borås.

– Vi gjorde en pinsam insats senast och får revansch i dag, säger Joakim Kjellbom.

Semifinalen mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins har hettat till rejält de senaste dagarna. Efter förra matchen anmälde Dolphins Borås stjärna Nimrod Hilliard för ett slag i ansiktet på Anes Zekovic. 

Disciplinnämnden ansåg dock inte att incidenten var så pass allvarlig att de behövde behandla den direkt så Hilliard kunde spela den femte semin.

”Hade kniven mot strupen”

Där hade Borås också ett gyllene läge att ta sig till klubbens första SM-final någonsin. Men så blev det inte. 

Norrköping, som blev överkörda med hela 108-65, senast kom ut som ett helt nytt lag och kopplade greppet om matchen direkt. 

Borås skytte fungerade inte som det brukar och bortalaget hade 29-41 i halvtidspausen. Dolphins kunde till slut vinna komfortabelt med 86-57 efter att födelsedagsbarnet Joakim Kjellbom, 40, visat vägen med 21 poäng och 11 returer. 

– Vi hade verkligen kniven mot strupen och jag såg reda på uppvärmningen att alla var fokuserade, säger Kjellbom till SBL Play.

”En pinsam insats”

Det var inte många som trodde att Norrköping skulle kunna resa sig efter 43-poängsförlusten senast, men nu är serien reducerad till 3-2 i matcher. 

– Det känns jättebra. Vi gjorde en pinsam insats senast och får revansch i dag. Det känns bra att få komma tillbaka till vår hemmahall och visa att vi inte är så dåliga, säger Kjellbom. 

ARTIKELN HANDLAR OM