Otto Wallin

Svensken går match mot Tyson Fury

avEmil Eiman-Roslund

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Otto Wallin

Otto Wallin i MGM Grand Garden Arena.

Mot tidigare världsmästaren Tyson Fury.

Det kan enligt uppgifter bli verklighet den 14 september.

Otto Wallin kommer att gå upp i ringen mot Tyson Fury – den två meter och sex centimeter långe britten som tidigare var WBA-, WBO, IBF- och IBO-mästare efter vinsten mot ukrainaren Wladimir Klitschko 2015.

– Fighten blir av, säger Wallins manager Zachary Levin.

Efter det tänkte han sluta men 30-åringen fortsatte karriären, och i december i fjol mötte han amerikanen och innehavaren av WBC-bältet Deontay Wilder i en superfajt som slutade oavgjord.

– Vi har en ny fajt inbokad antingen den 21 september eller den femte oktober, och nästa år kommer vi att fånga in Wilder och tvinga honom att ge mig bältet, sade Fury i juni.

Men det blev alltså den 14 september – och motståndaren heter Otto Wallin.

Wallin obesegrad

Fury har gått 29 matcher, hans arm har då höjts i luften efter alla förutom vid den mot Wilder där båda i ringen fick var sin arm upplyft av domaren, medan Wallin har gått 20 matcher i karriären och vunnit samtliga, tretton av dem efter knockout.

28-åringen, som på ett år verkar byta ut matcher i en hall i Sundsvall mot fajter om ett världsmästarbälte i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas, fick en match mot BJ Flores inställd tidigare i sommar då amerikanen inte klarade läkarundersökningen.

– Jag har tränat bra, känner mig i grymt bra form och jag utvecklas hela tiden, sade Otto Wallin då.

Andy Ruiz Jr från Mexiko är numera innehavare av alla världsmästarbälten, förutom WBC, sedan han sensationellt vann mot Anthony Joshua.

ARTIKELN HANDLAR OM