”Jag har sökt jobb som trafikvakt”

Angelica Bengtssons nya vardag efter OS-beskedet: Mattan under fötterna drogs undan

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Stavhopparen Angelica Bengtsson tog ett uppehåll från sina studier för att satsa helhjärtat mot OS.

Nu står hon plötsligt helt utan sysselsättning och sin vanliga inkomst.

– Jag har bland annat sökt jobb som trafikvakt för att ha något att göra, säger 26-åringen till Kvällsposten.

Angelica Bengtsson var en av fem friidrottare som redan var uttagna till OS i Tokyo när coronavirusets spridning tvingade spelen på framtiden. Ett chockbesked för den 26-åriga stavhopparen.

– När mitt stora mål försvann blev det som att mattan under fötterna drogs undan. Det var jättesvårt att motivera sig. Nu är det dessutom ganska grisig träning, jag är nära att spy på träningarna, och då är det inte kul när man inte ens har ett mål eller anledning till att träna. Det är väldigt konstigt, säger hon till Kvällsposten.

”Kompenserar för bortfallet”

Bengtsson beskriver hur hon ”brutit ihop och kommit igen” och nu försöker tävla mot sig själv under passen på Värendsvallen hemma i Växjö. Utan riktiga tävlingar återstår dock för friidrottsstjärnan att hitta kompensation för sitt inkomstbortfall och sysselsättning på den tid som plötsligt frigjorts.

– Jag har fått en del andra uppdrag som kompenserar mig för bortfallet, jag klarar mig än så länge. Men bara för att ha något att göra i sommar söker jag sommarjobb. Det är bara för att ha något att göra egentligen, det är dels en inkomst men också skönt att ha något att göra när man har mer tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE