Boxning

Sågar stjärnans teori om corona

Chefsläkaren: ”Kvalificerat strunt”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Boxningsstjärnan Amir Khan, 33, tycks vara lagd åt det konspiratoriska hållet.

Han skyller coronaviruset – på 5G-nätet.

– Det där är den värsta sortens fake news, svarar chefsöverläkaren Stephen Powis.

En populär konspirationsteori är att det nya mobilnätverket 5G – som bland annat används i Wuhan, den kinesiska staden där viruset har sitt ursprung – ligger bakom pandemin.

Det tror även Amir Khan.

I ett inlägg på Instagram uttrycker den brittiska boxningsstjärnan tillika OS-medaljören skepsis mot att viruset ska ha kommit från kinesiska djurmarknader.

”Är en lögn”

Han tror i stället att viruset är konstgjort framställt och planterat av människan för att underlätta utvecklingen av 5G-nätet.

– Jag tror inte att viruset kommer från Kina. Det tror jag är en lögn. Att det ska ha kommit från fladdermöss och ormar låter som skitsnack! Tror ni verkligen på det? Tror ni inte att det har något med 5G-nätet att göra? Att det är skapat av människan och att det har spridits medvetet medan man testar de nya 5G-masterna?, säger han i en livesändning på Instagram.

”Kvalificerat strunt”

Konspirationsteorin slås ner direkt av Stephen Powis, chefsöverläkare på NHS, Storbritanniens statliga sjukvårdssystem.

– 5G-teorin är kvalificerat strunt. Den värsta sortens fake news, säger han enligt The Mirror.

Häromdagen tvingades brandkår i delar av England rycka ut sedan ett antal 5G-master satts i brand.

– De här mobila nätverken är de facto essentiella för oss, särskilt i tider som dessa då vi måste stanna hemma och inte får umgås med familj och vänner. Jag är fly förbannad över att folk försöker förstöra infrastruktur vi är beroende av för att klara den här krisen, säger Powis.

PODD Corona - så slår pandemin mot sportvärlden

Coronapandemin har slagit ut idrottsvärlden globalt; Sommar-OS, Friidrotts-VM och Fotbolls-EM har flyttats och de stora nationella ligorna står på paus. Men det är långt ifrån bara de stora drakarna som drabbas - längre ner i seriesystemen kämpar även mindre klubbar för att tackla krisen. I det här avsnittet reder vi ut vilka konsekvenser coronapandemin får för idrottsvärlden. Gäst i podden är Robert Laul, programledare är Marcus Ulvsand.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

De 11 värsta konspirationsteorierna om corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning

Coronaviruset