Fick hjärnskakning av hårda kollisionen

Otäcka scener i elitserien.

Villa Lidköpings Martin Karlsson smällde ihop med Motalas Philip Florén och leddes av isen.

– Han {Martin) har åkt på en hjärnskaknig, han mår inte så bra just nu, säger Villas klubbchef Jonas Johansson.

Det var i mitten på den andra halvleken som olyckan skedde. Florén var på väg uppåt medan Karlsson kom från sidan och fick Floréns axel rakt i huvudet. Båda spelarna föll ihop och Villas lagkapten, Martin Karlsson leddes av isen, med enorma smärtor.

Efter matchen var Sportbladet i kontakt med Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson. Han medger att Karlsson inte mår bra och behöver vila.

– Han har tyvärr åkt på en hjärnskakning och mår ingen vidare just nu. Det är inte så mycket mer än det. Det är jättetråkigt att ännu en skada drabbar oss men det är som det är, säger Johansson och fortsätter:

”Svårt att avgöra”

– Vi befinner oss i en ond spiral just nu och det gäller att plocka oss själva och fortsätta jobba hårt tills det vänder. Det är ett tufft läge men det är bara att kriga på.

Hur uppfattade du situationen?

– Det är svårt att avgöra från långt håll, det går väldigt fort där ute på planen. Men jag kan inte tänka mig att det finns en medvetenhet bakom från Philip (Florén), det är otroligt olyckligt, säger Jonas Johansson.

Matchen slutade 4–4.

PODD Efter alla hjärnskakningarna - här är farligaste sporterna

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med professorn i idrottsmedicinn, Yelverton Tegner, om hur tacklingar, nickar och smällar skadar hjärnan.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.