Sverige avslutade EM snyggt

MALMÖ. Äntligen lossnade anfallsspelet.

Då kunde Sverige avsluta sitt EM snyggt.

Blågult körde över Island med 32–25.

Sverige har haft ett tungt hemma-EM där man var borta från semifinalerna redan i söndags med två matcher kvar att spela.

Men Sverige lyckades höja sig och avsluta turneringen snyggt.

I tisdags mot Ungern, som fortfarande jagade en semifinal då, fick man tillbaka vinnarkänslan utan att visa upp något skönspel.

På onsdagen mot Island, i en match som visserligen inte betydde någonting alls för något av lagen, lossnade äntligen anfallsspelet.

– Jag är glad att vi vann i dag. Jag var lugn inför matchen, kände att fokuset fanns där hos spelarna. Vi gör en jättefin match från målvakts- och försvarsspel till kontringar och anfallsspel. Det mesta såg bra ut, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Lagergren borta

Sverige, som hade gjort minst mål av alla tolv lag i mellanrundan, öste in mål från start: 7–3 på tio minuter blev 18–11 i paus.

Linus Arnesson, som haft ett tungt EM, fick återigen ersätta Albin Lagergren, som drabbats av huvudvärk, som högernia. Han började med att göra fyra mål på en kvart och stod för sin bästa match i turneringen. Han stannade på fem mål.

Bäste målskytt blev Andreas Nilsson (sju). Jerry Tollbring satte fem på fem skott.

Andréssons sista

Därmed fick Andrésson också en seger i sin allra sista landskamp som förbundskapten.

– Det ska bli skönt att inte behöva öppna Sideline (videoanalysprogrammet) och börja klippa video. Jag ser fram emot att åka hem till familjen i morgon.

Men först väntade sista natten med gänget.

– Nu ska jag ha en skön kväll med mina ledarkolleger och snacka gamla minnen.

Han ville inte prata om egna känslor efter matchen.

– Känslor om att jag slutar som förbundskapten har jag svårt att relatera till nu. Det blir enklare när jag sitter i tv-soffan och ser landslaget spela och känner hur roligt jag har haft det under de här åren. Jag är glad, säger Andrésson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.