SVT-experten: ”Ser uppgiven ut”

FALUN/STOCKHOLM. När Calle Halfvarsson plötsligt tappade kontakten med täten efter tre varv blev SVT:s expert förvånad.

– Konstigt att han slutar efter bara tolv minuter, säger Mathias Fredriksson.

– Jag är jättenöjd med min inställning, säger Calle Halfvarsson.

Fram till mellantiden vid 6,1 kilometer hade Calle Halfvarsson sett pigg ut och tagit för sig i masstarten i Falun. Men så på tredje av sex varv tappade han plötsligt kontakten med täten och halkade ner i fältet.

– Han ser uppgiven ut. Konstigt, han ligger med bra men har slutat att åka efter bara tolv minuter, säger Fredriksson i SVT.

Ett varv senare vaknade Halfvarsson så till och åkte i mål som trettonde man, 47 sekunder efter segrande ryssen Alexander Bolsjunov.

– Det gick bra varv ett och två, men på varv tre brast det lite, fick lite mjölksyra och så var det god natt, säger Halfvarsson.

Fredriksson sade i sändning att det såg ut som du lade av. Hur gick tankarna då?

– Jag lade inte av, jag försökte lugna ner mig lite och tänkte att jag måste göra något för att få tillbaka krafterna så att inte det här också blir ett katastroflopp. Jag kunde sedan i alla fall genomföra loppet och få en hyfsad placering.

”Har allt som jag inte har”

Inställningen som Halfvarsson inte ville ha kvar var den från gårdagens sprint där han var självkritisk efter att han åkt ut i semifinal.

– Jag är inte på hugget från start. Jag brottas ju lite grand med de här ”lathetsspökena”. I dag har jag helt fel inställning och därför blir jag så besviken på mig själv. Det är en väldigt dålig inställning i ett världscuplopp. Det får inte se ut så här, sade han då.

Det var inte tal om lathetsspöken i dag?

– Nej, det här satt inte i huvudet, det var bara i benen. Jag är jättenöjd med min inställning i dag. Det var något helt annat mot i går. I dag gav jag det chansen, säger Halfvarsson som var djupt imponerad av segraren Alexander Bolsjunov.

– Det är en fantastisk skidåkare. Just nu är han helt överlägsen, till det närmaste omänsklig.

– Just nu har han allt som jag inte har, säger Calle.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.