Härstedt om anklagelserna: ”Har försökt be om ursäkt”

Axel Härstedt anmäls för osportsligt uppträdande under SM-finalen i diskus.

Nu svarar han på anklagelserna.

”Har skrivit och försökt be om ursäkt. Så här ska det ju aldrig behöva bli.” skriver han i ett sms till SVT.

Axel Härstedt, 33, slutade på tredje plats i tävlingen under lördagen och försökte vid upprepade tillfällen få vinnaren Daniel Ståhl diskad efter att Ståhl hade en reva i tajtsen.

”Jag tyckte att det var fel att låta Daniel bryta mot reglerna som vi andra följde och att han ignorerade att han av grenledaren blev tillsagd att göra första kastet i hel tävlingsdräkt efter att jag påpekat det. Lät sen ändå bli att lämna in en skriftlig protest eftersom detta inte påverkade hans prestation. Gratulerade honom istället till en välförtjänt seger och vi log och hälsade.”, skriver Härstedt till SVT.

Härstedt.
Härstedt.

Anklagas för psykningar

Jakob Gardenkrans, som slutade fyra, menar att Härstedt även förstörde för medtävlarna genom psykningar. Han har gjort en muntlig anmälan och arbetet med den pågår ännu.

– Han gav kommentarer när vi stod i ringen och skulle kasta. Han gick mot nätet och betedde sig illa helt enkelt. Det är inte på den nivån att han skrek fula saker, men han vet precis vad han gjorde. Det var ett störande moment under hela tävlingen, säger Gardenkrans till Sportbladet.

”Har försökt be om ursäkt”

I sms:et till SVT beskriver Härstedt sin sida av det inträffade:

”Under tävlingen ville jag själv se några av Simons, Daniels och Jakobs kast för att se om de trampade eller ej så jag ställde eller satte mig på huk cirka fem meter från buren, på sidan, inte framför. Jakob sade inget till mig under tävlingen och begärde inga omkast vad jag vet men sa efteråt att han blev störd och var väldigt besviken. Simon sa att han inte känt sig störd av det. Jakob var också arg för att jag protesterat mot Daniel. Har skrivit och försökt be om ursäkt. Så här ska det ju aldrig behöva bli.”

Härstedt tycker att det är ”otroligt tråkigt” att bli anmäld.

”Jakob och jag har varit vänner länge och kunnat prata om allt. Det var första och säkert sista gången jag protesterade på en tävling och har inte blivit anmäld för något tidigare.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN