”Jobbigaste är att man alltid är ifrån dem man älskar”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Denis Shapovalov och Mirjam Björklund.
Foto: Privat
Denis Shapovalov och Mirjam Björklund.

Saknaden efter pojkvännen blev för stor.

Tack vare det kan Sverigetvåan Mirjam Björklund göra debut i en grand slam-turnering.

– En av de jobbigaste sakerna med det här livet är att man alltid är ifrån dem man älskar, säger hon till Expressen.

Med en uppskjuten och inställd tennistour blev Mirjam Björklund, 330 på världsrankingen, kvar i Stockholm. Inga matcher gav i stället fler träningspass med tränare Jonas Björkman.

Likt alla andra kunde hon inte resa någonstans under inledningen av coronapandemin, det gjorde att 22-åringen var långt ifrån sin pojkvän Denis Shapovalov, rankad 16 i världen. Men i juli tröttnade hon och flög till Bahamas och fick träffa kanadensaren för första gången på nästan ett halvår.

– Vi är vana vid distansen, men det är aldrig lätt att vara ifrån varandra. Det är en av de jobbigaste sakerna med det här livet, att man alltid är ifrån dem man älskar. Vi var där och tränade där tillsammans. Det var väldigt bra träning för mig, samtidigt som det var väldigt kul att umgås med Denis igen, säger Mirjam Björklund till Expressen.

”Har fördel”

Om nio dagar, 31 augusti, börjar US Open. Första grand slam-turneringen som avgörs sedan coronavirusets utbrott, och många världsstjärnor har av säkerhetsskäl valt att tacka nej. Shapovalov ska delta, Björklund är däremot inte kvalificerad – men eftersom hon är på plats i New York finns en öppning för att hon kan få slå en tvåfattad-backhand för första gången i en match på en grand slam-bana.

– Spelare kan testas positivt, och eftersom jag står på Denis lista får jag vistas här och har därmed en fördel i det avseendet, säger Mirjam Björklund.

Damsingelklassen lottas den 27 augusti.

Foto: Jonas Lindstedt/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mirjam Björklund.
Publicerad:

LÄS VIDARE