”Kommer bli en speciell match”

Villa Lidköpings Johan Esplund om finalen på Studenternas

1–1 i matcher under grundserien. Nu möts de igen, i finalen.

Villa Lidköpings Johan Esplund tror på en tuff match mot Edsbyn.

– Vi är förberedda för en final på ett bra sätt under omständigheterna som råder i världen, säger Esplund till Sportbladet.

Villa Lidköping spelar SM-final mot Edsbyn på lördag, detta efter att ha vunnit 3–1 i matcher mot Bollnäs.

SM-finalerna brukar alltid förknippas med folkfest på Studenternas IP, men i år blir det inget sådant – coronaviruset sätter stopp.

– Det är tråkigt eftersom det är det man ser fram emot, stämningen och folket på stan, säger Johan Esplund och fortsätter.

– När det väl blir match kommer det nog inte märkas, då är man är så inne i sig själv och vill vinna. Det är mer före och efter det kommer märkas, säger han.

”Kommer bli en speciell match”

Lagen har möts två gånger i grundserien, där lagen vann varsin match. Esplund menar att Villa är väl förberedda och går för vinst på publikfria Studenternas.

– Det kommer bli en speciell match, säger han.

Lagen känner varandra ganska bra, och för att stoppa Edsbyn krävs det att Villa får stopp på vissa av deras spelare, menar Esplund.

– De har några nyckelspelare. Simon Jansson och Tuomas Määttä är två bra spelare, så det gäller att stoppa dem på ett bra sätt.

”Många kommer se matchen”

Att det inte kommer vara någon publik på plats tycker Esplund är tråkigt, men rätt beslut. Bara att säsongen spelas klart ser han som ett plus för bandyn, många andra sporter har lagt ner eller tagit paus.

– Matchen sänds på tv, så medialt kommer det bli mycket folk, säger han och skrattar.

Esplund har varit med länge och spelat finaler tidigare, men än tänker han inte på slutet. Enligt honom själv har det varit en lite blandad säsong, men nu är det fullt fokus på finalen och får se vad som händer efter det.

SM-finalen mellan Villa Lidköping och Edsbyn spelas lördag 21 mars 15.15.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.