Allsvenskan i fotboll

Djurgården straffas av polisen: ”Förvånande”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Djurgården straffas av polisen för oacceptabelt ordningsläge under flera allsvenska matcher. 

Nu minskas klubbens publikkapacitet med 1 000 personer mot Falkenberg.

– Det är något förvånande. Jag ser inte att det är en proportionerlig åtgärd, säger Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson.

Bara timmar innan kvällens match mot Falkenberg kommer beskedet att Djurgården straffas av polisen med en neddragning av publikkapaciteten. Det är på grund av ordningsläget i matcherna mot Häcken, Sirius, AFC Eskilstuna och Helsingborg som Djurgården straffas. 

”Totalt 53 827 besökare. Antal störningar: 14 pyropjäser och 1 misshandel (andel som misskött sig: 0,03%). Nu 1000 i neddragning.”, skriver klubbens evenemangsansvarige Mats Jonsson på Twitter.

”Förstår inte vad man är ute efter”

När Sportbladet når Jonsson har han svårt att förstå polisens beslut. 

– Det är något förvånande. Jag ser inte att det är en proportionerlig åtgärd. Det vi får ta ställning till är om vi ska ta det vidare eller inte. Jag förstår inte vad man är ute efter, men vi har inte hunnit ta det med polismyndigheten än, säger han och fortsätter: 

– Vi lever i en verklighet där vi har ordningsstörningar och det är saker vi vill komma till rätta med, men jag ser inte att neddragning av publiken ska vara något form av svar. Det behövs nog andra åtgärder och det får man nog sätta sig ner och se vad man kan göra.

”Kan bli problematiskt”

Matchen mot Falkenberg är inte slutsåld, men neddragningen drabbar ståplatsläktaren som väntas bli det. Enligt Jonsson kommer ingen åskådare att påverkas i dag, men om beslutet kvarstår, vilket är oklart i dagsläget, kommer det att innebära problem.

– Vi kommer att kunna klara av situationen i dag med den planering vi gjorde från början och behöver inte flytta på folk. Men framöver kan det bli lite problematiskt när det är andra matcher som är mer attraktiva, säger Jonsson. 

Publisert:

LÄS VIDARE

”Det hade varit en dröm som går i uppfyllelse”

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Mats Jonsson