Publicerad:
Uppdaterad:

Superstjärnans bomb – slutar bara 29 år gammal

Andrew Lucks besked i natt – lämnar NFL

Av: Johan Kingfors

Publicerad:
Uppdaterad:
Andrew Luck på presskonferensen.
Foto: Michael Conroy / TT NYHETSBYRÅN
Andrew Luck på presskonferensen.

Årets bomb i amerikansk idrott.

Superstjärnan Andrew Luck avslutar sin karriär, bara 29 år gammal.

– Det är det svåraste beslutet jag har tagit i mitt liv, sade han med tårar i ögonen på en känslosam presskonferens i natt.

Det var efter Indianapolis Colts försäsongsmatch som deras quarterback och storstjärna meddelade att han avslutar sin karriär.

Andrew Luck har de senaste säsongerna dragits med flera skador, bland annat en axelskada som höll honom borta från spel hela 2017, och meddelade nu att han inte orkar fortsätta.

– Jag har inte kunnat leva mitt liv som jag har velat och glädjen till sporten har försvunnit... så den enda vägen framåt är att jag slutar spela football.

En av NFL:s bästa

Luck kom tillbaka starkt förra året efter axelskadan och var en av NFL:s bästa quarterbacks. Men inför den här säsongen skadade han benet i april och har inte kunnat spela eller träna ordentligt sedan dess.

Foto: Michael Conroy / TT NYHETSBYRÅN

– Efter att jag spelade skadad hela 2016 lovade jag mig själv att jag aldrig skulle gå igenom samma sak igen. Och nu har jag hamant i samma situation igen och då finns det inget annat beslut att ta, sade han om sitt besked i natt.

”Jag älskar mina lagkamrater”

Andrew Luck har, ända sedan han valdes som nummer ett i draften 2012, varit en av ligan absolut bästa spelare och han ledde sitt Indianpolis Colts långt i slutspelet flera år med titelmatchen i AFC 2014 som höjdpunkt.

– Det är väldigt svårt, jag älskar det här laget och jag älskar mina lagkamrater.

Efter beskedet har reaktionerna runt om i Nordamerika varit enorma och mängder av stjärnor har hyllat Luck – både för hans karriär och hans beslut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: