Ferrari i krismöte för att hindra stallkrig

Vill inte riskera att missa titeln i F1 2020

Ferraris förare kolliderade.

Därför väntar krismöte i Italien och det kan leda till tydliga stallorder redan 2020.

– Internt måste de stå till svars nu direkt. Jag måste vara mycket tydlig med var gränserna går, förklarar teamchef Matti BInotto.

Ferrari förare Sebastian Vettel och Charles Leclerc kolliderade när de kämpade om plats fyra i Brasiliens GP. Vettel drabbades av punktering och Leclercs hjulupphängning gick sönder. Därmed lämnade Ferrari Brasilien helt utan poäng.

Och med två förare som uppenbarligen inte klarar av att hålla sig till de avtal som finns.

– Som tur är, är vi redan klara för andraplatsen i VM, därför fick kollisionen inga följder. Internt måste de stå till svars nu direkt. Jag måste vara mycket tydlig med var gränserna går, säger Ferraris teamchef Matti Binotto till Blick.

Krissamtal i Maranello

Den här veckan har båda förarna kallats till Ferraris fabrik i Maranello, Italien, för ett samtal bakom stängda dörrar. Där lär de gå igenom vad som hände i Brasilien och troligen kommer det också att vara ett samtal som omfattar de olika incidenter som inträffat mellan förarna sedan kvalet till Italiens GP på Monza och GP-loppet i Ryssland någon vecka senare.

– I Maranello ska vi analysera vad som hände, vad som gick fel, men jag kommer inte att beskylla dem för något, det är deras uppgift att se vilket fel som begicks, säger Mattia Binotto till motorsporttotal.

– Det är ju tur att det hände i år. På så sätt har vi möjligheten att sätta upp tydliga regler för vad som inte får inträffa framöver.

Säsong 2020 är sista F1-säsongen innan det sker ännu en stor regeländring och Ferraris mål är återigen på att vinna VM-titeln, en titel teamet inte haft sedan 2007.

Ett stallkrig mellan Sebastian Vettel och Charles Leclerc skulle förstöra samtliga möjligheter att vinna mästerskapet 2020.

Ferrari misstänks för fusk - delar beslagtagna

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.