Beskedet: Lagergren ersätts i EM-truppen

Sverige valde att inte ersätta Albin Lagergren innan matchen mot Slovenien av taktiska skäl.

Nu kliver dock 20-årige Jack Thurin in i truppen som ny skytt.

– Han kommer inte vara förstavalet utan bli en krydda i vårt spel med sin längd och sitt skytte, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Sverige stod utan en vänsterhänt högernia efter Albin Lagergrens skada. Linus Arnesson fick spela på positionen i förlustmatchen mot Slovenien men det var uppenbart att det svenska laget saknade en vänsterhänt på positionen för att få flyt i spelet och fler alternativ.

Valde att vänta med bytet

Nu skrivs Jack Thurin in i truppen. Skövde-spelaren har funnits på plats i Göteborg som reserv och skiftet blir det första av två tillåtna byten laget kan göra under gruppspelet.

– Skyttet är Jacks styrka. Han kommer inte vara förstavalet utan bli en krydda i vårt spel med sin längd och sitt skytte, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Andrésson säger till Sportbladet att landslagsledningen medvetet valde att vänta med bytet.

– Vi ville inte göra det bytet inför Slovenien för att Slovenien skulle kunna förbereda sig på att Albin inte skulle vara med. Jack har dessutom varit sjuk.

Kan Albin spela mer i EM?

– Allt kring Albin hänvisar jag till vår läkare.

Läkaren heter Daniel Jerrhag och han är egentligen lika fåordig som i går då Lagergren önskat att Jerrhag inte ska uttala sig om hans hälsa.

Men på frågan huruvida Lagergren kanske kan spela mer i EM säger han:

– Han är ju kvar här på hotellet och i Göteborg. Så då kan ni dra era egna slutsatser.

Aldrig spelat en tävlingslandskamp

När Sportbladet på söndagen talade med Thurin beskrev 20-åringen möjligheten till spel ”som en dröm” och bedyrade att han är redo.

– Ja, jag har ju varit med och tränat sedan den 1 januari. Jag tycker att jag känner gruppen bra och vi har spelat ihop nu. Det känns bra, tycker jag.

20-årige Thurin har gjort åtta matcher med landslaget men aldrig spelat en tävlingslandskamp.

Albin Lagergren.
Albin Lagergren.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.