Djurgården kan säkra SSL-plats – ”Riktigt tuff match”

Ett lag från Stockholm har inte varit uppe i SSL på flera år.

Men nu har Djurgården chans att säkra uppflyttning, i playoff-serien mot Karlstad.

– Man gör det inte bara för klubben, det blir för hela staden, säger tränaren Micke Öhman.

Djurgården har besegrat Karlstad i de två första matcherna i playoff till SSL. På söndagseftermiddagen spelas den tredje matchen.

Och laget har kommit in i ett bra flyt, enligt tränare Micke Öhman.

– Det känns jättebra! Det är lite smånervöst, men jag tycker vi är starkare än Karlstad. Vi spelar på fler folk och har mer krafter kvar när det ska avgöras. Men bortaplan är alltid tufft, säger han.

Forwarden Patrik ser fram emot matchen, som han tror kommer bli en kamp.

– Det är Karlstads sista chans att hålla sig kvar, så de är nog toktaggade. Det kommer bli en riktigt tuff match. Vi är väldigt vältränade och starka i duellerna så det ska bli väldigt roligt, säger han, och lägger till:

– Vi hoppas på mycket mål också, så att alla som kollar får se lite schyssta kassar. 

”Därför jag kom till Djurgården”

Schantz är mesta målgörare i allsvenskan, och känner att det är dags att ta upp det en nivå. Senast han spelade i SSL är 13 år sedan.

– Det har blivit allsvenskan många år nu, så det är väl dags att testa på. Det vore jättefint att avsluta med att gå upp, innan jag lägger klubban på hyllan. Det var därför jag kom till Djurgården för fem år sedan, säger 31-åringen.

Stockholmslagen har lyst med sin frånvaro i SSL de senaste åren. Det är dags att Djurgården representerar huvudstaden i ligan, menar både Öhman och Schantz.

– Det skulle vara jättekul för Djurgården, men också för staden. Jag tror det skulle betyda jättemycket för staden, och förhoppningsvis blir det också fler lag som går upp på sikt, säger Schantz.

Se matchen på Sportbladet Play, med start 15.00

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.