NFL

Carl Nassib kommer ut som homosexuell – först någonsin i NFL

Av: 

Jonathan Nilsson

SPORTBLADET

Efter 15 år känner sig Carl Nassib, 28, redo att berätta att han är homosexuell.

Han är den första aktiva NFL-spelaren att komma ut.

– Jag har velat säga det ett tag och nu känner jag mig äntligen bekväm, säger han i en video på Instagram.

Las Vegas Raiders-försvararen publicerade inlägget under måndagen.

– Jag vill bara ta tillfället i akt och berätta att jag är gay. Jag har velat säga det ett tag och nu känner jag mig äntligen bekväm nog att lätta mitt hjärta, säger han i ett videoklipp.

28-åringen berättar vidare att han egentligen är en reserverad person och inte gör detta för uppmärksamhetens skull.

– Men jag känner att det är väldigt viktigt med representation och synlighet. En vacker dag hoppas jag att man inte behöver ”komma ut”. Men fram tills dess kommer jag göra mitt bästa för att främja en kultur som är öppen och accepterande, fortsätter han.

Donerar 850 000

Carl Nassib donerar även 100 000 dollar, motsvarande 850 000 kronor, till ”The Trevor Project”, en organisation som inriktar sig på att motverka självmord bland unga HBTQ-personer i USA.

”Tyvärr har jag våndats över detta ögonblick de senaste 15 åren. Det är först nyligen, tack vare vänner och familj, speciellt Connor, Cason och Francis, som det kändes möjligt för mig att gå ut offentligt och kunna vara stolt över att vara gay.” skriver han i samma Instagram-inlägg.

Först någonsin

Ingen aktiv NFL-spelare har tidigare kommit ut som bi- eller homosexuell.

Enligt Outsport har 15 spelare kommit ut efter karriären. Det inkluderar Michael Sam, som kom ut 2014 efter att ha blivit draftad, men aldrig tog plats i ligan.

”NFL-familjen är stolt över Carl som har visat mod och delat med sig av sin sanning i dag.” skriver NFL-kommissionären, Roger Goodell i ett uttalande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

NFL

Amerikansk fotboll