Friidrott

Hultgrens ord om olyckan: ”Sinnessjukt att vi inte dog”

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Gustaf Hultgren lever efter den våldsamma trafikolyckan där han, Yannick Tregaro och Michaela Meijer blev påkörda av en lastbil.

Men han kan inte förstå hur det gick till.

– Det är helt sinnessjukt att vi inte dog på fläcken alla tre, säger han från sjuksängen.

Gustaf Hultgren.
Gustaf Hultgren.

Gustaf Hultgren körde hem från GP-tävlingen i Karlstad med Yannick Tregaro och sin adept Michaela Meijer. På vägen hem missade de en avfart mot Göteborg och skulle därför vända på en rastplats på E 18 mellan Segmon och Årjäng.

– Sen är det svart. Jag minns bara att jag blir utsläpad till en ambulans. Lastbilen har kört rakt in i min dörr från sidan, säger han från sjuksängen i Göteborg.

Han säger att han är mörbultad. Det låter som en underdrift.

– Jag har frakturer i ryggen. Jag har brutit alla revben, skulderbladet har en fraktur, jag har brutit höften, foten och har en punkterad lunga. Sen har jag skador på mjälte och lever. Sen är käken bruten. Så vi ska in i morgon och börjar operera, säger han.

”Ska till OS”

Det låter som en lång och mödosam väg tillbaka. Men Gustaf Hultgren har satt ett ribban på världsrekordnivå.

– 19:e juli är det planerat att jag ska åka till OS med Michaela. Mitt mål är att sitta på det planet. Jag ”Miccan” och Yannick. Jag har inga hjärnskador, inga förlamningar och är målinriktad på att komma från sjuksängen.

Han har hunnit prata med sina aktiva, vänner och familj från sjuksängen under dagen och vill också skicka en hälsning till alla som följt rapporterna om honom med oro.

– Jag vill tacka för stödet och ge så lugnande besked jag kan. Vi hade supertur, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Michaela Meijer.
Publisert:

LÄS VIDARE

Tre friidrottsprofiler i allvarlig trafikolycka

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott

Yannick Tregaro

Michaela Meijer