PGA-touren 2017

Norén avslutade första rundan i ledning

Av: 

TT

SPORTBLADET

Alex Norén gick "i mål" i ledning efter första rundan i PGA-tourtävlingen i Wilmington, USA. Den 34-årige svensken spelade Eagle Point-banan vid Atlantkusten fem slag under par och avslutade med stil, med en birdie.

Norén blev senare nedpetad men hans resultat stod sig bra – vid midnatt svensk tid var han delad tvåa, ett slag bakom ledande italienaren Francesco Molinari.
Han tänker göra allt för att stanna i toppen.
– I dag träffade jag många greener men man vet inte hur det blir de närmaste dagarna. Så jag ska jobba mycket med mitt närspel och försöka hålla mig fräsch, sade Norén i C Mores sändning.

Tufft motstånd

Världstolvan har tufft motstånd i North Carolina. Många av toppspelarna deltar och världsettan Dustin Johnson gör tävlingscomeback efter fallet och ryggskadan som tvingade honom att lämna återbud till årets första majortävling, US Masters på Augusta, i början av april.
Johnson gick första rundan två slag under par.
– Jag är glad över att vara tillbaka. Det kändes bra i kroppen, jag slog bollen bra och är nöjd med spelet. Även puttningen var okej men bollen ville inte i, sade den 32-årige amerikanen i C Mores sändning.

Tungt för andra svenskarna

David Lingmerth gick runt på banans par medan Carl Pettersson, som har banrekordet på 62 slag, hade en tung dag. Med sju slag över par har han bara en spelare bakom sig i resultatlistan. Henrik Stenson spelar inte tävlingen.
Första rundan pågår.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

PGA-touren 2017

Carl Pettersson

Dustin Johnson

Henrik Stenson

David Lingmerth

US Masters