Udominate vann efter sekundrysare

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

UMEÅ. Det smällde så hårt på Udominates sista träning inför måstematchen att spelarna blödde. 

Med kniven mot strupen gick storfavoriten sedan ut och väckte liv i finalserien mot Luleå efter en riktig sekundrysare.

– En poäng och de är glada och hoppar runt som att de vunnit SM-guld, säger Anna Barthold efter förlusten.

Udominate var illa ute i SM-finalen. Storfavoriten hade 0-2 i matcher och Luleå Basket hade chansen att vinna fjärde raka guldet på bortaplan. 

Men på sista träningen inför måstematchen hände något. Udominate körde på med en helt annan intensitet och det smällde så hårt att spelare blödde under träningen. 

Och det var ett annat Udominate som visade sig i den tredje finalen. 

Hemmalaget spelade bättre försvar än tidigare och kunde gå ifrån till en ledning med 17-12 efter den första perioden. 

Nära att tappa ledningen

Men Luleå hade inga som helst planer på att skjuta upp guldfesten. Udominate förde matchen, men bortalaget hängde med och låg bara under med 37-40 i paus. 

I tredje kom dock ett litet ryck och Udominate ledde med 57-49 inför slutronden. Luleå vägrade dock att släppa taget och det blev en rysare. 

Med 30 sekunder kvar hade Luleå nästan ätit upp Udominates ledning och ställningen var 69-68 efter att Allis Nyström satt två straffkast.

Men Udominate lyckades ta segern och hålla liv i finalserien.

– Vi har letat efter den här energinivån. Får vi mer energi slappnar vi också av i anfall och i dag satte vi skotten. Gruppen har verkligen samlats, pratat och sagt att det ska inte ta slut i dag i vår hemmahall framför vår hemmapublik, säger Agnes Nordström och fortsätter:

– Jag vet inte om vi har tänkt för mycket eller satt för mycket press. Det kanske har varit mer än vi trodde så det kanske kom lite som en chock också. Vi har varit obesegrade och nu möter vi en ordentlig utmaning. Men det gäller bara att samla sig och slappna av.

”Måste finnas glädje”

Udominatespelarna skrek ut sin glädje efter segern, vilket fick Luleå att reagera.

– Jag tycker inte alls att vi spelar i närheten av de senaste matcherna så en poäng och de är glada och hoppar runt som att de vunnit SM-guld, säger Anna Barthold.

Agnes Nordström slår tillbaka.
– De firade ju som att de hade vunnit SM-guldet både hemma och första matchen, så vadå, det är sådant man får bjuda både hemmapubliken och sig själva på. Man ska fira ikväll och sedan sova ut och ladda om ordentligt. Det måste finnas glädje i varje match också, det tror jag är jätteviktigt som lag.

Finalserien går nu vidare till Luleå där hemmalaget har chansen att säkra guldet på onsdag.

– Vi spelar inte perfekt basket och förlorar bara med en poäng så det ska bli rätt kul att komma hem och spela i Luleå. Vi älskar att spela hemma så det kommer att bli en sjukt rolig match. 

Ni släpper inte en chans att ta SM-guld på hemmaplan? 

– Nej. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM