VM i rallycross 2017

Nyheter ska göra Kristoffersson snabb i Hell

Av: 

Anna Andersson

Jubel i Belgien - nyheter ska göra Kristoffersson snabb i Hell
Jubel i Belgien - nyheter ska göra Kristoffersson snabb i Hell

SPORTBLADET

Han leder VM och har nyheter på bilen – men nu väntar två tävlingar han aldrig vunnit.
I Hell och Höljes.
– Norge är alltid en av de svåraste tävlingarna på säsongen, säger Johan Kristoffersson.

PSRX Volkswagen med förarna Johan Kristoffersson och Petter Solberg har dominerat de två senaste deltävlingarna, det blev en svensk seger i Belgien och en norsk i Storbritannien senast. Nu leder Kristoffersson VM inför helgens deltävling i norska Hell.

- Jag skulle definitivt vara nöjd med att vara där jag är nu resten av säsongen. Norge är alltid en av de svåraste tävlingarna på säsongen, och det är helt klart viktigt med clean racing hela den här helgen, säger Kristoffersson.

- Vi har inlett säsongen på ett fantastiskt sätt och bilen och teamet blir bättre och bättre hela tiden. Ärligt talat, jag kan inte fatta vad vi uppnått i PSRX Volkswagen Sweden på så kort tid. Men det här är bara början. Fokus är att behålla den här positiva känslan när vi åker till Hell den här helgen. Men vi måste också ha helheten och mästerskapet i fokus.

Nyheter ska göra Kristoffersson snabb i Hell

Därefter väntar Sveriges VM-deltävling i Höljes, men trots att ingen av förarna vunnit varken i Norge eller Sverige så ser de fram emot de båda tävlingarna.

– Varken Johan eller jag har lyckats särskilt bra i Norge eller i Sverige, så de två kommande tävlingarna är mycket viktiga för oss. Visst, varje omgång i rallycross-VM ger samma antal poäng, men att tävla på hemmaplan är speciellt, säger Petter Solberg.

– Jag kan medge att jag alltid fått kämpa för att få mina tidigare bilar att fungera på den här banan. Så ska det inte behöva bli den här gången. Jag kan bara säga så här: Johan och jag bör kunna känna oss litet säkrare än vanligt i de långsammare kurvorna.
Norges VM-deltävling avgörs på söndag.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

VM i rallycross 2017

Motorsport

Johan Kristoffersson

Petter Solberg

Rallycross

Volkswagen