Märkliga matchen: ”Det känns ruttet”

SPORTBLADET

Höllviken behövde en poäng mot Växjö för att klara nytt kontrakt i SSL. Växjö behövde i sin tur två poäng för att säkra en andraplats.

Då hämtade Höllviken upp 3–7 till 7–7 – och tog sedan ut målvakten och förlorade förlängningen.

Karlstad åkte i och med resultatet ut högstaligan och lagets tränare, Alexander Bugarski, är misstänksam.

– Det är många aspekter som är konstiga, det känns ruttet, säger han.

Den sista omgången av den Svenska Superligan blev högdramatisk.

Höllviken, som behövde en poäng för att säkra ett nytt kontrakt, hämtade upp ett fyramålsunderläge i den sista perioden mot topplaget Växjö, 7–7 kom med 45 sekunder kvar.

I resterande del av ordinarie tid höll sedan Växjö bara i bollen utan att anfalla.

I förlängning gjorde Växjö, som behövde två poäng från matchen för att säkra andraplats i tabellen, avgörande målet tidigt – det efter att Höllviken tagit ut sin målvakt.

Karlstad åkte, i och med Höllvikens poäng, ur serien.

”Känns ruttet”

Karlstads tränare Alexander Bugarski är högst misstänksam mot matchen.

– Det är fantastiskt konstigt tycker vi. Jag har hört folk som sett matchen vad som hände och det är klart att man undrar vad det är som händer. Det känns inte riktigt, riktigt ärligt och det känns inte fair play. Vi ska inte bara skylla på det, det är vi som satt oss i situationen, men som läget är känns det väldigt konstigt, säger han till Sportbladet, och fortsätter:

– Det känns oerhört konstigt att Växjö ska tappa 7–3 mot ett bottenlag. De är dessutom seriens bästa kontringslag och det brukar alltid smälla. Det ser lite konstigt ut på bilderna, som att de inte går fullhjärtat. Det är många aspekter som är konstiga.

Hur känns det att åka ut på grund av den här matchen?

– Det känns ruttet. Jag hoppas att lagen har en bra förklaring till vad som hände för så beter man sig inte i en elitförening. Som sagt, vi har satt oss i den här sitsen själva men det känns så jävla tråkigt när man lägger ned så mycket tid på det.

”Nog bara bitterhet”

Höllvikens tränare, Ola Persson, dementerar kraftigt alla misstankar om att matchen på något sätt skulle vara uppgjord.

– Vi lyckades skapa nerv i matchen och jag är så klart glad över att vi hämtade upp underläget. Ser man på matchen så ser man att Växjö ligger tätt i slutet och det är små marginaler när vi gör 7–7. Misstankarna förstår jag inte alls, det är nog bara en bitterhet över att de inte lyckades hålla sig kvar, säger han.

Enligt Alexander Bugarski, som pratat med flera folk som sett matchen, gjorde Växjös och Höllvikens tränare tummen upp till varandra, något som Ola Persson förnekar.

– Det stämmer absolut inte. De var nog riktigt förbannade, de ville ju vinna matchen för att säkra andraplatsen. Jag var glad, så klart, men jag tror de var rejält lacka, säger han.

Ni tog ut målvakten i förlängning, vad var tanken med det?

– Vi hade vunnit två raka, vi var redan klara så vi chansade. Nu gick det inte vägen men vi säkrade kontraktet och det känns bra.

”Svårt att vinna”

När Niklas Nordén, tränare för Växjö, får frågor om matchen från lokaltidningen Nya Wermlands Tidning svarar han:

– Detta samtal är bland det mest löjliga jag hört i hela mitt liv.

Han lade sedan på luren.

Enligt Alexander Bugarski så har många inom innebandy-Sverige reagerat, men om Karlstad kommer skicka in någon slags protest eller inte är oklart.

– Jag vet inte vad man ska göra... det är nog svårt att vinna en sådan här grej. Vi har åkt ut och det kommer inte förändras, jag hoppas bara att det kan bli lite ifrågasatt.

Tomas Engholm, ordförande för Svenska Innebandyförbundet, har inte sett matchen och kan därför inte lämna någon kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM